Vinales la Aprilia: pro și contra

Ce va face Maverick în 2022? Conform informațiilor pe care le avem până acum, va alerga cu Aprilia. În așteptarea unei confirmări sau unei dezmințiri, iată motivele pentru care MV12 ar putea sau n-ar putea fi alegerea bună pentru postul de coechipier al lui Aleix Espargaro.

Acum, că s-a oficializat despărțirea de Yamaha la finalul anului 2021, ce va face Maverick Vinales în 2022? Indiciile adunate din padoc confirmă indiscreția lui Mela Chercoles, jurnalistul spaniol de la AS: Vinales va alerga cu Aprilia în 2022, alături de Aleix Espargaro, cu care, de altfel, este și prieten.

În așteptarea confirmării sau dezmințirii zvonului respectiv, e normal să ne întrebăm: Vinales ar fi pilotul potrivit pentru producătorul din Noale? Un sondaj făcut pe rețelele sociale de colegii de la Moto.it spune că 62% dintre respondenți spun că da, iar 38% că nu. Așadar, majoritatea consideră că Maverick ar fi alegerea bună. Iată punctele pro și contra ale unui acord care ar confirma încă o dată, dacă ar mai fi fost nevoie, motivația celor de la Aprilia să facă performanță în MotoGP.

De ce da

  • E un pilot foarte rapid. Aici nu cred că ar avea cineva ceva de obiectat: nu viteza este problema lui Maverick.
  • Presiune puțină. E clar că nimeni nu ar avea pretenția de la Maverick să câștige imediat, ceea ce l-ar pune într-o stare psihologică favorabilă, cum era la Suzuki, în postura de debutant în MotoGP. Când este liniștit, poate profita la maxim de talentul său.
  • Mediul familiar. La Yamaha, Vinales nu prea a reușit să intre în armonie cu partea europeană a echipei, cu oamenii din boxă, simțindu-se prea puțin îndrăgit și răsfățat. Ultima decizie, venită direct de la Yamaha (de a schimba șeful de echipă), l-a deranjat și mai mult și a contribuit la accelerarea despărțirii. La Aprilia, cu siguranță, ar găsi o echipă dispusă să facă orice ca să-i facă pe plac.
  • Trenul față solid. Aprilia are un tren de rulare față excelent, conform specialiștilor. Cu Yamaha, Vinales are de furcă la depășiri, pentru că îi lipsește încrederea pentru a forța pe frânare. Prototipul RS-GP ar putea fi ideal pentru el.
  • Adaptarea la schimbări. Până acum, Maverick a dovedit că se poate adapta rapid la schimbările de motocicletă în diferite categorie. A făcut-o și la trecerea de la Suzuki la Yamaha, motociclete similare, desigur, dar suficient de diferite încât să conteze. Trecerea de la un motor cu patru cilindri în linie la unul cu patru în V va fi probabil mai complicată, dar MV are calitățile pentru a o face.

De ce nu

  • Aprilia are nevoie de stabilitate. Pentru a crește, producătorul din Noale are nevoie de certitudini, de stabilitate în randamentul piloților săi. Regularitate pe care, până acum cel puțin, MV12 nu a arătat-o.
  • Nu e un pilot de test. Din câte s-a văzut până acum, MV nu a arătat cine știe ce abilități de a dezvolta o motocicletă, alegând de multe ori o direcție, doar pentru a o schimba imediat ce dădea de greu, cu evaluări foarte diferite ale acelorași componente la doar câteva săptămâni distanță.
  • Nu are experiență cu motor V4. Cum am spus la punctele pro, Vinales pare să aibă abilitatea de a se adapta rapid, dar este adevărat că nu are deloc experiență cu motor V4 și am văzut în trecut cât este de complicată trecerea de la o configurație la alta. Și Aprilia, dacă ia un pilot precum Vinales, nu poate aștepta foarte mult să vină rezultatele.
  • Salariul. Conform jurnalistului Manuel Pecino, Vinales câștigă 8 milioane de euro pe sezon, salariu de care Aprilia nici nu se poate apropia. Producătorul din Noale ar ajunge la cel mult 2 milioane de euro pe an, cu o eventuală schemă de bonusuri consistente în funcție de rezultate. Ar fi Vinales dispus să accepte o reducere atât de mare? Probabil că da, mai ales că acum, după ce s-a despărțit de Yamaha, nu are foarte multe alternative foarte bănoase.
BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account