Au aparut primele poze spion cu noul Ducati Monster 2014

Iata primele poze spion cu noul Monster, publicate de colegii de la moto.it. Camuflat si acoperit cu banda adeziva, lasa totusi sa se intrevada destul de bine formele. Aduce destul de mult cu Diavel si motorul cu distributie desmodromica este racit cu lichid.

ducati-monster 2014---3

Departamentul de teste de la Ducati a incercat sa ascunda cat mai mult detaliile viitorului Monster, dar, din cate se vede, este vorba de un model care se afla destul de aproape de productia de serie, prototipul parand a fi intr-o faza avansat de dezvoltare.

ducati-monster-2014---2

Motorul racit cu lichid nu este o noutate pe Monster. A aparut prima data in 2001 pe versiunea sportiva S4, dotata cu motorul de 916 cmc si 104 CP. In 2003 a aparut S4R, cu motorul de 113 CP, ajungand la 130 CP in 2006 (motorul 998). Anul urmator, superba versiune S4R i-a facut sa viseze pe „monsteristii” din lumea intreaga: puterea era neschimbata, dar avea suspensii Ohlins si etriere radiale.

ducati-monster 2014---5

Din 2008 incoace, gama Monster a fost echipata doar cu motoare racite cu aer. Este vorba, desigur, de strategie comerciala: o versiune cu un motor mai puternic, racit cu lichid, ar fi concurat direct cu o alta motocicleta din gama Ducati, Streetfighter. Aceasta din urma, spre deosebire de glorioasele S4 si S4RS, nu a fascinat niciodata cu adevarat ducatistii. Asa ca nu ne surprinde deloc manevra producatorului din Borgo Panigale, de a scoate o noua generatie de Monster sportiv.

Noul Monster cu motor racit cu apa este la fel de „suparat” ca primul S4. Colectoarele de evacuare ies in evidenta si „umplu” foarte bine imaginea pe partea dreapta a motocicletei.

ducati-monster-4

Pe partea stanga iese in evidenta bascula din aluminiu, cu o sectiune respectabila si silueta masiva a motorului biciclindric. Elementul stilistic dominant este rezervorul mare, iar coada este scurta. Practic, ca pe orice Monster care se respecta, coada este, de fapt, saua. Ciclistica este traditionala, cu clasicul cadru grila din teava de otel.

ducati-monster-2014---1

Este greu de estimat ce motor va primi noul Monster. Cu siguranta va aparea familia de motoare Testastretta, cu patru supape pe cilindru. Noul Monster ar putea primi motorul ultimei generatii de Hypermotard, cu 821 cmc si 110 CP, o putere care ar putea creste lejer pana la 130 CP. Dar producatorului italian ii place sa uimeasca, asa ca noul Monster ar putea fi un adevarat monstru, cu un motor de 1.200 cmc si peste 150 CP, cel de pe Diavel.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account