Yamaha Augur ne oferă o idee despre cum va arăta scuterul viitorului

Augur este un scuter lansat de Yamaha deocamdată doar în Malaezia, dar merită să îl analizăm, pentru că ne putem face o idee despre cum vor arăta scuterele în viiitorul apropiat.

Începem cu designul, care este unul cu totul nou. Yamaha s-a inspirat pentru acest scuter nu doar din liniile exclusivistelor TMAX și XMAX ci a mers mai departe, integrând linii și unghiuri atât de agresive încât ne putem gândi la supersportivele din gama R.

Farul LED minimalist, tip lupă dublă, este un punct de întâlnire a mai multor linii foarte agresiv trasate, care definesc suprafețe scobite, realizate cu mare grijă la detalii. Luminile DRL sunt reduse la trei benzi convergente care „taie” carenajul frontal, producând un efect de tensiune vizuală.

Dar aceasta nu este totul. Farul este dotat cu o  nouă tehnologie Yamaha, mai exact Y-AU (Yamaha Adjustable Color Temperature Unit), care permite reglajul temperaturii de culoare, între 3000 și 6000 K. Astfel, în funcție de condițiile de drum, ceață, ploaie, vreme bună, se poate alege între lumină caldă și lumină rece.

Totodată, scuterul Augur încorporează o tehnologie prezentă doar pe motocicletele din nișa premium: Y-LLA. Este vorba despre Yamaha Lean Light Assist, sistemul care luminează în viraj, ajustând și intensitatea fasciculului în funcție de unghiul de înclinare.

Și restul dotărilor rămâne la cel mai înalt nivel: bord TFT color de 4.3 inch, conectivitate smartphone, smartkey, port USB QC 3.0, alături de ABS și control al tracțiunii.

Din punct de vedere mecanic, Augur se bazează pe NMax 155, având aceeași motorizare: monocilindrul de 155 cmc, răcit cu lichid, SOHC, 4 supare și tehnologie VVA (Variable Valve Actuation), cu o putere de 15.4 cai și un cuplu de 14 Nm.

Nu se știe încă dacă Augur va ajunge și în Europa, dar cu siguranță linia de design și dotări se va reflecta și în restul gamei de scutere Yamaha.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account