Yamaha WR250F devine mai rapidă și mai agilă pentru 2022

Motocicletele enduro WR250F și WR450F de la Yamaha dispun de unele dintre cele mai inteligente tehnologii din lumea off-road, inclusiv un design unic al motorului cu chiulasă inversată, precum și aplicația inovatoare pentru smartphone Power Tuner, care oferă reglaje rapide și ușoare.

Admisia orientată către față și evacuarea cu ieșire spre spate creează o dispunere inversată, care nu numai că oferă o eficiență mai mare a admisiei pentru o performanță mai puternică a motorului, ci și ajută la atingerea unui nivel înalt de centralizare a masei, prin localizarea admisiei de aer în fața motocicletei, cu rezervorul de combustibil poziționat în centru. De asemenea, utilizarea unui cilindru înclinat spre spate și a eșapamentului înfășurat contribuie la centralizarea greutății, oferind manevrabilitate extrem de agilă și greutate redusă.

Pe lângă motoarele puternice și cu tracțiune superioară, motocicletele enduro WR250F și WR450F beneficiază și de un design de șasiu de top în domeniu, care utilizează un șasiu ușor cu traversă bilaterală din aluminiu, cu furci față KYB sensibile la viteză cele mai bune din clasă și o tracțiune spate articulată ușoară care asigură o manevrabilitate precisă și stabilă pe cele mai ostile și dificile terenuri.

Pentru 2022, WR250F a fost supus unei îmbunătățiri majore a motorului și șasiului, cu tehnologie avansată, preluată de la motocicleta care a dominat clasa motocros de 250 cmc în 2021.

Până acum, în acest an, YZ250F a câștigat atât titlurile AMA 250 Supercross East și West și a obținut un număr impresionant de victorii în Campionatul Mondial MX2 și Campionatul Național AMA 250MX. Cu un motor mai puternic, care oferă performanțe mai mari pe întreaga gamă de turații, în combinație cu un cadru revizuit, niveluri de rigiditate reechilibrate și un sistem de frânare mai puternic, noua WR250F are capacitatea de a reuși la orice nivel.

Noua WR250F: Mai rapidă și mai agilă

WR250F 2022 este echipată cu un motor în 4 timpi, răcit cu lichid, cu pornire electrică și specificații îmbunătățite, care a fost actualizat substanțial prin adoptarea multora dintre caracteristicile de creștere a puterii întâlnite la actuala YZ250F, care a câștigat campionatul.

Noua chiulasă de tip YZ250F este una dintre componentele cheie care oferă modelului WR250F 2022 performanțe mult mai mari la turații medii și mari. Admisia orientată spre față a motorului include, de asemenea, conducte noi, și, împreună cu un port de admisie mai lat, de tip YZ250F, acest nou design oferă un flux de admisie superior, pentru o eficiență mai mare a combustiei și putere sporită pe întreaga plajă de turații.

Noua chiulasă este echipată, de asemenea, cu un arbore cu came de eșapament reproiectat, pentru o putere îmbunătățită în gama de putere joasă-medie. Un element cheie disponibil piloților de WR250F este aplicația Power Tuner, care permite reglarea wireless a motorului utilizând un smartphone. Această tehnologie inovatoare facilitează reglarea puterii motorului pentru a se adapta la diferite tipuri de teren și condiții schimbătoare ale suprafeței – iar un comutator montat pe ghidon permite pilotului să selecteze între 2 mapări de motor încărcate, pentru reglaje de putere în timpul deplasării.

Pentru sezonul de curse 2022, șasiul ușor cu traversă bilaterală din aluminiu de pe WR250F dispune, de asemenea, de cea mai recentă tehnologie preluată de la modelul YZ250F. Realizat utilizând tehnica avansată CF de turnare sub presiune de la Yamaha, care permite utilizarea pereților cu grosimi variate, cadrul prezintă un o rigiditate echilibrată revizuită, pentru a corespunde performanțelor mai ridicate ale noului motor.

Prin reglarea flexibilității cadrului în anumite locații și prin montarea de noi suporturi pentru motor cu rigiditate reglată – inginerii Yamaha pot crea un șasiu incredibil de puternic, care furnizează, de asemenea, niveluri excelente de răspuns, oferind pilotului o senzație de conectare mai bună cu suprafața pistei.

Furcile față KYB sunt rafinate în continuare pentru 2022, cu o gamă de modificări care promite o manevrabilitate și un control mai bune. Noile setări de amortizare se potrivesc cu rigiditatea revizuită a noului șasiu și jugul superior, prinderile ghidonului și scărițele reproiectate au scopul de a rafina și mai mult experiența pilotajului.

Suspensia spate articulată a fost, de asemenea, îmbunătățită, cu setări de amortizare revizuite pe amortizorul KYB.

Yamaha WR250F 2022 este echipată cu o frână față mai ușoară și mai puternică, provenită de la noua YZ250F. Acest design mai avansat utilizează un etrier față cu 30% mai rigid, echipat cu pistonașe cu diametrul mai mare, de 25,4 mm și un nou disc față de 270 mm. Noile plăcuțe de frână au o suprafață cu 25% mai mare decât precedentul sistem, oferind o performanță de frânare puternică și extrem de controlabilă, care poate să reducă secunde prețioase din timpul pe specială

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account