Dakar 2018: Antoine Meo atacă și câștigă etapa a șasea. Benavides la conducere

Dakar 2018: Antoine Meo atacă și câștigă etapa a șasea. Benavides la conducere

În a șasea zi a Raliului Dakar, Antoine Meo și Toby Price și-au declarat pretențiile de a câștiga raliul, ambii atacând puternic. Meo a avut câștig de cauză, dar Price a terminat la 30 de secunde de francez.

Antoine Meo în plin avânt.

Kevin Benavides devine noul lider la general după o etapă foarte disputată. Cea de-a șasea zi a Dakarului i-a dus pe rideri de la Arequipa, în Peru, până în capitala Boliviei, La Paz. În total, piloții au avut de parcurs 760 km, dintre care 313 de probă specială, împărțită între două sectoare cronometrate. Condițiile de vizibilitate foarte slabe din primul sector cronometrat i-au determinat pe organizatori să neutralizeze această secțiune, rămânând astfel o specială relativ scurtă, de 192 km.

Condițiile de deplasare au fost cu totul altele decât în deșertul peruvian. Riderii au avut parte de frig, altitudini mari (prima secțiune includea o trecere la 4.700 m) și drumuri pline de bălți imense și de noroi.

Toby Price la finalul zilei a șasea.

Acesta a fost momentul în care, după cum anticipam, Antoine Meo și Toby Price, care se menținuseră la aproximativ 10-12 minute de lider în ultimele zile, au ales să atace. Cei doi rideri Red Bull KTM Factory sunt și colegi de motorhome în bivuac, de altfel, și au palmaresuri impresionante. Price este un specialist al curselor în deșert, având o victorie în Dakar la activ, în 2016, iar Meo este cvintuplu campion mondial la enduro, un tip foarte rapid și calculat, care a fost aproape de victorie și în curse de anduranță pe plajă, cum este Le Touquet.

Price conducea ostilitățile cu un mic avantaj până în ultimii 30 de kilometri ai specialei, când Meo a început să forțeze. Acesta a terminat speciala cu un avantaj de exact 30 de secunde atât față de Price, cât și de Benavides, australianul și argentinianul terminând cu exact același timp. Adrien Van Beveren a terminat al optulea, cu aproape 3 minute și jumătate în urma lui Meo și pierde astfel șefia clasamentului general, preluată de Kevin Benavides.

Kevin Benavides (Monster Energy Honda), liderul clasamentului general.

Etapa a șasea a marcat și un rezultat excelent pentru argentinianul Diego Martin Duplessis și pentru spaniolul Daniel Oliveras Carreras. Aceștia au terminat pe locurile 4 și 5, cele mai bune clasări ale fiecăruia într-o etapă de Dakar.

Joan Barreda a terminat etapa pe locul 9, la 3 minute și 30 de secunde de Meo, iar Matthias Walkner a pierdut peste 4 minute, primind și un minut de penalizare. Austriacul a terminat abia al 11-lea. Două minute de penalizare a primit și Xavier de Soultrait, care nu a avut o zi bună, terminând al 16-lea, cu un dezavantaj de peste 5 minute față de lider.

În clasamentul general, Kevin Benavides are un avantaj de aproape 2 minute față de Adrien Van Beveren, iar Matthias Walkner își păstrează deocamdată poziția a treia, la aproape 4 minute de argentinianul de la Honda. Barreda este în continuare al patrulea, la 9 minute și jumătate de lider, dar Toby Price este la doar câteva secunde de Barreda, cu Antoine Meo la încă un minut în urmă.

Astăzi, riderii au parte de o zi de odihnă în capitala Boliviei, dar, cu ecarturi atât de mici între primii opt clasați (Quintanilla este al optulea, la 16 minute și 42 de secunde de lider), tensiunile sunt, fără îndoială, foarte ridicate. Oricare dintre primii opt rideri are șanse serioase la victorie și ziua de odihnă va fi folosită pentru a pregăti cât mai bine asaltul din a doua jumătate a raliului.

Mani Gyenes a mers bine în ziua a șasea, terminând al 31-lea etapa dintre Arequipa și La Paz și ajungând pe 30 în clasamentul general, la doar câteva minute de ocupanții celor trei locuri din fața sa – chilianul Salvatierra, italianul Cerutti și spaniolul Terradellas.

Rezumatul video al celei de-a șasea etape pentru moto și auto:

Raliul Dakar pe MotoBikes, powered by Motul.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account