Yamaha va participa la Africa Eco Race și începe un parteneriat cu Riders for Health

Yamaha se întoarce în Africa, casa spirituală a modelului Ténéré.

Proaspăt înființata Yamaha Ténéré World Raid Team va participa la Africa Eco Race, cursă care va avea loc pe 15 – 30 octombrie. Aceasta va avea startul în Monaco, pentru ca sportivii să ajungă la finiș în Senegal în legendarul Dakar.

Yamaha vrea să demonsteze astfel potențialul noi Ténéré World Raid, dar și să pună la punct un program prin care să sprijine clienții cu înclinații mai sportive. Despre acest lucru e vorba și la Africa Eco Race, descoperirea limitelor proprii, dar și a unor noi oameni și culturi, de-a lungul parcursului.

Tot cu această ocazie, Yamaha începe o colaborare și cu Riders for Health. Această organizație despre care este posibil să mai fi auzit, oferă asistență medicală, în cele mai îndepărtate și mai sărace regiuni ale Africii. Iar motocicletele Yamaha sunt de mult timp folosite în aceste misiuni umanitare.

Cu siguranță, Yamaha AG nu este un model de care să fi auzit prea des în Europa. Însă, acest model „contează” foarte mult pe piețele din Africa, America Latină, Asia sau Noua Zeelandă. Este făcut să îndure multe, să coste puțin și să fie cât mai util. Yamaha AG 200 are două cricuri laterale, cu suport mărit, frâne pe tambur, transmisia încapsulată, crashbars pe ghidon, motor și în zona lanțului dar și o cutie de viteze aranjată pe tiparul N-1-2-3-4-5. Nu lipsesc suporturile solide, inclusiv pe furca față.

Team Manager al echipei Yamaha este experimentatul Manuel Lucchese, iar piloții sunt Alessandro Boturi, câștigător al ultimelor două ediții Africa Eco Race, alături de un alt sportive cunoscut, Pol Tarres. Desigur, motocicleta care va fi folosită este noua Ténéré 700 World Raid, despre care poți afla o sumedenie de detalii, aici.

Primul test pentru Yamaha Ténéré World Raid Team va fi Tunisian Desert Challenge, 21-29 aprilie, o competiție care oferă opt etape și acoperă peste 2.700 de kilometri.

Până la startul Africa Eco Race, Yamaha și Riders for Health vor susține activități de strângere de fonduri. Poți afla mai multe sau poți dona chiar tu pe, pe site-ul https://yamahamotorforriders.com/.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account