Inca o dubla pentru Sykes la Donington

Tom Sykes a reusit din nou un rezultat de exceptie, obtinand doua victorii autoritare in etapa britanica a Campionatului Mondial de Superbike, disputata pe legendarul circuit Donington Park.

tom_sykes_fp3_donington_2014

Prima cursa nu incepuse deloc bine pentru Sykes, acesta ajungand pana pe locul 11 dupa start. Batalia pentru victorie parea sa se dea intre tanara speranta Alex Lowes (Crescent Suzuki), Sylvain Guintoli (Aprilia), Loris Baz (Kawasaki) si Marco Melandri (Aprilia). Dar Sykes a inceput o recuperare in forta, depasindu-si adversarii unul cate unul si duelandu-se cu coechipierul sau, Loris Baz, pentru victorie in ultimele ture ale cursei. Englezul l-a invins fara prea mare efort pe Baz, adjudecandu-si victoria. Podiumul a fos completat de Alex Lowes, campionul britanic en-titre, aflat la primul sau rezultat notabil in mondial.

A doua cursa s-a desfasurat intr-un stil foarte similar, doar ca de data aceasta Sykes nu a fost nevoit sa forteze, recuperand doar de pe pozitia a sasea. Astfel, englezul din Yorkshire a ajuns mult mai devreme la conducerea cursei si s-a distantat de Baz, aflat si el intr-un varf de forma, dar insuficient de rapid sau de agresiv ca sa-i faca fata campionului en-titre. In a doua cursa, Lowes a ratat sansele la podium dupa ce o coliziune cu Melandri a provocat caderea amandurora, dar a reusit sa recupereze foarte bine si sa termine cursa pe un onorabil loc opt.

Dupa etapa de la Donington, Sykes revine pe primul loc in clasamentul general, devansandu-l pe Jonathan Rea, care a facut doua curse mediocre in Anglia (doua locuri 6). Francezul Baz este acum la egalitate de puncte cu Rea, pe locul doi, cu 26 de puncte in urma lui Sykes.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account