Superprestigio 2015: victorie pentru Brad Baker, Marquez termină al doilea

Marc Marquez s-a luptat din greu cu specialiștii americani ai flat-track-ului în superfinala competiției Superprestigio de la Barcelona, fiind învins în cele din urmă de Brad Baker după o cursă foarte strânsă și spectaculoasă.

_gp_1836.middle

Competiția Superprestigio de la Palau Sant Jordi din Barcelona s-a bazat mai mult pe spectacolul oferit publicului decât pe sportul propriu-zis, dar piloții prezenți din mai toate disciplinele s-au luptat la sânge. La clasa Open, americanii Brad Baker și Jared Mees, ambii campioni de flat-track, nu au avut probleme în a se califica în superfinală (unde s-au întâlnit cei mai buni patru piloți de la clasa Open cu primii patru de la Superprestigio). Surpriza a constituit-o japonezul Masatoshi Ohmori, prezentat ca „Youtube sensation”, un rider care nu a câștigat competiții de prestigiu în domeniu, dar care stăpânește foarte bina arta derapajelor.

În superfinală, Marquez a avut un start nu foarte reușit, luptându-se cu conaționalul său Xavi Vierge pentru locul al treilea, dar dublul campion mondial a reușit să treacă în fața lui Vierge prin manevre spectaculoase, rămânând la exteriorul acestuia. Apoi Marquez s-a apropiat de Brad Baker, care se detașase la conducere, ambii distanțându-se de Mees, rămas pe locul trei. Marquez a devenit „umbra” lui Baker și a încercat un atac la interior în ultimul viraj al cursei, dar americanul și-a păstrat calmul și a câștigat, aceasta fiind a doua victorie a lui Baker în Superprestigio după cea din 2013.

Oricum, e absolut uluitor faptul că Marquez a reușit să se bată de la egal la egal (și chiar să-i învingă, cu excepția lui Baker) cu rideri care merg așa:

Sau așa:

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account