Cate o victorie pentru Rea si Haslam in fiecare mansa la Phillip Island

Cate o victorie pentru Rea si Haslam in fiecare mansa la Phillip Island

Campionatul Mondial de Superbike a inceput cat se poate de promitator, cu batalii stranse si multi piloti implicati in lupta pentru primele pozitii. Jonathan Rea a castigat prima cursa a sezonului, iar victoria i-a fost suflata in a doua mansa de Leon Haslam, la o sutime de secunda.

hl_wsbk_race2_dcp8334_big

Haslam, in fata lui Davies, Rea si Sykes in a doua mansa de la Phillip Island

Prima cursa de pe circuitul australian Phillip Island a inceput cu cei trei rideri (Rea, Davies, Haslam) din prima linie a grilei detasandu-se la conducere, cu Jonny Rea in frunte, pe noul sau Kawasaki. Dupa cateva tururi, Tom Sykes a fost scos larg in primul viraj de o manevra foarte agresiva a debutantului Michael van der Mark, care s-a aratat foarte competitiv in saua motocicletei sale Pata Honda inca de la primele sale curse in aceasta categorie. Jordi Torres, si el un debutant promitator, s-a apropiat de cei trei lideri la un moment dat, dar a ramas in afara luptei pentru podium in cele din urma.

Rea s-a duelat aprig cu Haslam in ultimele doua tururi, cu Davies foarte aproape pe al sau Ducati, nord-irlandezul de la Kawasaki avand castig de cauza in cele din urma, cu podiumul completat de Haslam si de Davies. Veteranul Troy Bayliss a avut un start bun, ruland la un moment dat pe pozitia a opta, dar a slabit ritmul treptat spre finalul cursei, terminand pe 13.

In a doua cursa, aceiasi trei rideri s-au instalat la conducere, dar, de data aceasta, un van der Mark dezlantuit i-a depasit pe toti trei, conducand ostilitatile o buna bucata de vreme. Apoi tanarul olandez a fost depasit si lasat putin in urma, cazand in cele din urma dupa ce a pierdut fata intr-unul dintre putinele viraje lente ale superbului circuit de la Antipozi.

In cele din urma, batalia pentru podium s-a dat intre aceiasi trei piloti, dar, de data aceasta, Haslam a fost mai agresiv, reusind sa-l depaseasca pe Rea, care parea sa aiba victoria asigurata, dupa ce a iesit in urma acestuia din ultimul viraj al ultimului tur. Haslam, pe Aprilia, a stat la aspiratie pana in ultima clipa, apoi a avut norocul ca Rea s-a dat la o parte din fata sa chiar in momentul potrivit, reusind sa termine exact cu o roata in fata nord-irlandezului. Adica o sutime de secunda, literalmente. Davies a terminat din nou pe trei, un rezultat foarte bun pentru galezul care considera Phillip Island un circuit nefavorabil pentru el, iar Tom Sykes a reusit un loc patru, fortand in mod vizibil pe o pista pe care nu se simte in largul sau.

Troy Bayliss a reusit un start si mai bun in a doua cursa, stand in grupul de 7-8 piloti de la conducere timp de cateva tururi, apoi a ramas putin in urma, urmand a intra la boxe cand mai erau sapte-opt tururi ramase pentru a schimba pneurile, care aveau o problema, se pare. Apoi Bayliss a reintrat pe pista, spre deliciul privitorilor, reusind sa tina un ritm foarte apropiat de lupii tineri care conduceau cursa. In cele din urma, legendarul australian a terminat pe 16, fiind depasit cu un tur de primii clasati.

Una peste alta, prima etapa de WSBK prevesteste unul dintre cele mai spectaculoase si mai competitive sezoane de Superbike din ultimii ani. Cel putin sase-sapte piloti au potential de a obtine victorii in acest sezon, inclusiv debutanti precum van der Mark, Torres si Nico Terol. Schimbarile de regulament au nivelat si ele performantele, astfel incat motociclete precum Honda si Ducati sunt acum mult mai apropiate ca performante fata de Aprilia si Kawasaki. Tineti-va bine, va urma un sezon de pomina!

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account