Morbidelli câștigă la Valencia, Mir campion mondial pentru Suzuki!

Franco Morbidelli a câștigat a treia cursă a sezonului la Valencia, dar evenimentul major este titlul mondial luat de Joan Mir, la doar 23 de ani – primul pentru Suzuki după o pauză de 20 de ani.

Joan Mir a terminat al șaptelea Marele Premiu al Valenciei, suficient pentru a-și adjudeca primul său titlu mondial în clasa regină. Pilotul din Baleare a izbucnit în plâns la finalul cursei, copleșit de emoție. O emoție la fel de puternică l-a încercat pe Franco Morbidelli, care a câștigat încă o cursă în acest sezon, de această dată după o bătălie intensă roată la roată cu Jack Miller în ultimele două tururi.

Mir a fost ajutat în această penultimă cursă a sezonului și de rivalul său principal la titlu, Fabio Quartararo, care a ieșit de pe pistă în virajul 2 al primului tur, ajungând ultimul, apoi a căzut în timp ce încerca să recupereze în forță, la marginea punctelor. Abandonul lui Quartararo, plus locul 4 al lui Rins i-au asigurat titlul lui Mir, cu 29 de puncte avans în fața lui Morbidelli, 33 în fața lui Rins și 44 în fața lui Maverick Vinales.

Podiumul la Valencia a fost completat de un Jack Miller fenomenal, plus Pol Espargaro. Spaniolul de la KTM a fost amenințat serios de Taka Nakagami, care a căzut în timp ce încerca o depășire în ultimul viraj, Espargaro evitând dezastrul la mustață și păstrându-și locul pe podium.

De-a lungul anului, Mir nu a făcut furori, cum au făcut unii dintre adversarii săi (Quartararo, Morbidelli, Binder, Oliveira), dar a fost constant, nu a făcut greșeli neforțate și a avut o a doua jumătate de sezon excelentă, înșirând clasările pe podium și o mult-așteptată victorie. În această a doua jumătate a sezonului, din punctul meu de vedere, Mir a dovedit că poate face parte din aceeași conversație cu piloți de cel mai mare calibru, precum Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Casey Stoner și Valentino Rossi. Va fi foarte interesant de văzut cum va evolua tânărul din Mallorca sezonul viitor.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account