E oficial: echipa Tech3 va rula cu motociclete de uzină KTM de anul viitor!

S-a făcut anunțul oficial pe care îl așteptam cu toții: echipa Tech3, după 20 de sezoane alături de Yamaha, va trece la motociclete KTM începând din 2019.

Deși abia astăzi a fost difuzat comunicatul de presă, toată lumea știa la ce producător va trece Tech3 după despărțirea de Yamaha. În interviurile date până acum, Herve Poncharal a dat toate indiciile necesare, doar că nu a rostit numele producătorului austriac. Marele avantaj pentru formațiunea franceză va fi faptul că motocicletele pe care le vor primi vor fi de uzină, ceea ce înseamnă că vor fi la același nivel cu al echipei oficiale Red Bull KTM, primind actualizări și piese noi în timp real.

De fapt, echipa Tech3 va funcționa ca un fel de echipă junior pentru formațiunea de uzină. Ideea ar fi că piloții pot debuta la Moto3 alături de KTM, apoi pot continua la Moto2, unde, pe lângă echipa oficială, vor fi furnizate motociclete și pentru alte echipe, urmând ca riderii cei mai rapizi și promițători să fie promovați în MotoGP, inițial la Tech3, apoi la echipa de uzină. De altfel, există zvonuri puternice conform cărora Johann Zarco ar fi curtat de echipa de uzină Red Bull KTM pentru anul viitor.

Poncharal a declarat că, deși parcursul alături de Yamaha a fost excelent și colaborarea cu producătorul din Iwata ireproșabilă, tentația de a trece la motociclete cu specificație de uzină era mult prea mare ca să rateze o astfel de ocazie.

Pit Beirer, directorul de motorsport de la KTM a declarat: „Ne bucurăm foarte mult să ne unim forțele cu Tech3 în MotoGP începând din 2019. Echipa are mulți ani de experiență în spate și a reușit rezultate foarte bune în acest campionat.  Profesionalismul lor ne va face și mai puternici. Să avem patru motociclete KTM RC16 pe grilă este încă un pas mare pentru noi, atât pentru dezvoltarea motocicletei noastre de MotoGP și pentru extinderea structurii KTM în padoc. De la Red Bull Rookies Cup, până la MotoGP, acum avem un drum clar care duce către vârf. Ne bucurăm că începem această colaborare și îi mulțumim lui Herve Poncharal pentru încrederea pe care ne-a acordat-o.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account