Inca un pole-position zdrobitor pentru Marquez in Argentina

Marc Marquez a obtinut inca un pole-position in calificarile pentru Marele Premiu al Argentinei. Prima linie a grilei va fi completata, in premiera, de prototipul Suzuki al lui Aleix Espargaro si de cel Ducati al lui Andrea Iannone.

MOTO-ARG-GRAND-PRIX

Daca mai avea cineva dubii ca Marquez e… „special”, acestea ar trebui sa fi fost spulberate aseara, in timpul sesiunii a doua de calificari, cand, cu circa 5 minute ramase pana la final, campionul en-titre a reusit inca un tur absolut fantastic, cu motocicleta derapand in toate sensurile si s-a plasat la aproape o jumatate de secunda de urmatorul clasat, obtinand in mod autoritar pole-position-ul. Apoi, cand nimeni nu credea ca se poate mai bine, Marquez si-a imbunatatit timpul cu inca sapte sutimi. Hotarat lucru, pustiul din Cervera nu este un om obisnuit.

Aleix Espargaro le-a dat motive serioase de bucurie mai-marilor Suzuki, plasand un bolid din Hamamatsu pe prima linie a grilei pentru prima data din 2007 incoace. Catalanul s-a aratat competitiv si in ceea ce priveste ritmul de cursa, asa ca ar avea motive sa spere la un podium in cursa de diseara. Performantele lui Aleix confirma faptul ca motocicleta Suzuki se descurca excelent la schimbarile de directie si la intrarea in viraj, in timp ce layout-ul circuitului Termas de Rio Hondo anuleaza o mare parte a avantajului de putere pe care il au celelalte motociclete de uzina fata de prototipul GSX-RR.

Andrea Iannone completeaza prima linie a grilei, cu un timp respectabil si se pare ca ambele motociclete Ducati sunt pe drumul cel bun in privinta setarilor de cursa, deci ne putem astepta din nou la un rezultat bun pentru cei doi Andrea, desi Dovizioso a reusit doar al saselea timp in calificari.

Cal Crutchlow a reusit si el un timp foarte bun, plasandu-se pe locul al patrulea al grilei de start. Timpul britanicului a fost egal pana la miime de secunda cu cel obtinut de Jorge Lorenzo, dar spaniolul din Mallorca va pleca de pe cinci pentru ca al doilea cel mai bun timp l-a favorizat pe Crutchlow.

Danilo Petrucci a reusit si el o performanta de exceptie, calificandu-se al saptelea in saua motocicletei sale Ducati Pramac, devansandu-l pe Valentino Rossi, care se pare ca inca nu a gasit setarile ideale ale ciclisticii pentru pista argentiniana.

In fine, locul 15 al lui Hiroshi Aoyama confirma, daca mai era nevoie, ca in MotoGP inca este pilotul cel care face diferenta, orice ar spune gurile rele. Cu o motocicleta echivalenta cu a lui Marquez, un rider cu palmares respectabil (campion mondial la 250 cmc in 2009), cu ceva experienta in saua motocicletei respective, nu reuseste decat un timp de linia a cincea a grilei. Asadar, daca inca mai credea cineva ca Marquez face minuni datorita in principal motocicletei sale, iata de ce va inselati.

Gasiti aici rezultatele complete ale sesiunii a doua de calificari.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account