Michael Dunlop, pe BMW S 1000 RR, castiga cursa clasei Superbike la Isle of Man TT

Michael Dunlop, in saua unui BMW S 1000 RR, a dominat cursa clasei Superbike pe Isle of Man, castigand cu un avantaj de 20 de secunde in fata lui Guy Martin, in timp ce Bruce Anstey a spulberat recordul absolut al circuitului stradal, cu o viteza medie de 132,298 mile/ora (211,68 km/h) in turul sase.

12047-art

Dunlop a trecut la conducere inca din primul tur, depasindu-l pe James Hillier la Ballaugh. Irlandezul nu a mai fost depasit ulterior, doborand recordul pe tur de doua ori, cu 131,790 mph cu start de pe loc, apoi reusind un 131,890 mph cu start lansat.

„Am reusit startul bun pe care mi-l doream, am fost tensionat la inceput dar m-am tinut bine – multi au crezut ca m-am pierdut cand am plecat de la Honda la BMW, o motocicleta care nu isi dovedise calitatile aici, dar am aratat ce poate cu acest rezultat. Sunt foarte fericit ca sunt aici si acesta e un cadou foarte frumos pentru echipa. Au lucrat din greu la motocicleta, care a fost fantastica, absolut perfecta,” a declarat Dunlop.

A fost a opta victorie la TT a lui Dunlop, Martin ajungand pe a doua treapta a podiumului pentru a doua oara in cariera. Conor Cummins, pilotul care se afla la el acasa, fiind din Insula Man, a terminat cursa pe locul al treilea, la 23 de secunde de Dunlop.

Neozeelandezul Anstey, pilotand pentru Valvoline Honda, a iesit de pe pista la The Nook in primul tur, pierzand peste 30 de secunde, dar apoi a recuperat din ce in ce mai mult, doborand in cele din urma recordul absolut al circuitului in ultimul tur.

Veteranul Michael Rutter a terminat al cincilea, in fata lui William Dunlop, pe al doilea Tyco Suzuki. John McGuinness a terminat pe sapte, desi a avut un start bun, iar locul opt i-a revenit lui Dean Harrison.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account