Mureșan și Pascotă în top după prima etapă de Campionat Național, la Serres

Robert Mureșan și Ionel Pascotă au fost (din nou) primii clasați în etapa de Campionat Național de Motociclism-Viteză, disputată concomitent cu etapa de Campionat Est-European, la Serres, în Grecia. În clasamentul est-european, piloții din Bulgaria au avut întâietate, însă.

foto: Marius Dincă/Olympus România

Weekendul care tocmai a trecut a fost unul fierbinte pe circuitul de la Serres, căci câteva zeci de piloți au descins în forță pentru prima cursă de viteză a sezonului, etapa de Campionat Est-European și Național de viteză. Actorii principali în est-european, la clasa regină, au fost, ca și în trecut, românul Robert Mureșan și bulgarii Martin Choy și Angel Karanyotov. Acesta din urmă, fost pilot de top în mondialul de supermoto, se alinia la start cu noul Ducati Panigale V4R și spulbera recordul oficial al pistei în calificări, cu un incredibil 1:17.614. Robert a început sezonul cu o motocicletă complet nouă, trecând de la Ducati Panigale 1199 de anul trecut la o Yamaha R1. Martin Choy ar fi trebuit să piloteze noul BMW S 1000 RR, dar, după probleme de livrare ale pieselor aftermarket destinate transformării motocicletei de stradă într-una de pistă, a fost nevoit să piloteze și el o Yamaha R1 împrumutată, începând deci weekendul pe picior greșit.

Martin Choy a fost nevoit să concureze pe o Yamaha R1 împrumutată, după ce motocicleta sa nu a fost gata la timp.

În calificări, la Superbike, Karanyotov a dominat, urmat de Choy și de Robert Mureșan. La Supersport, Ionel Pascotă se califica al treilea, în spatele grecului Dimitris Karakostas și al bulgarului Milen Georgiev.

Fiecare clasă a avut parte de câte două curse, una sâmbătă și una duminică.

Ionel Pascotă, cel mai galonat sportiv român din motociclismul viteză, a reușit dubla în Național și două locuri 4 în Est-European.

În prima cursă, Angel Karanyotov a dominat la Superbike. Martin Choy a încercat să-i țină piept, dar după un contact cu conaționalul său în primul tur, i s-a deplasat maneta de frână. Apoi Choy a forțat pentru a reveni în lupta pentru victorie și a căzut destul de urât în turul al treilea. Astfel, Robert Mureșan a terminat al doilea în Est-European și primul în Național.

Bogdan Vrăjitoru, coechipier cu Mureșan la CSM București, a avut un parcurs peste așteptări, cu timpi competitivi, și a reușit un loc patru în Est-European, câștigând bătălia cu bulgarul Dimitar Mitov. Românii Alex Szekely și Ciprian Trifan s-au clasat pe 8 și 9 în Est-European, respectiv 3 și 4 în Național.

Alex Szekely.

La Supersport, Pascotă s-a văzut nevoit să se mulțumească cu un loc în afara podiumului în Est-European. Românul a terminat la doar șase secunde și jumătate de câștigătorul cursei, bulgarul Milen Georgiev, dar nu a reușit să se lupte până la capăt cu Dimitris Karakostas și Plamen Petrov, ceilalți doi ocupanți ai locurilor pe podium în prima manșă. Tânărul Vlad Neaga a terminat al optulea în Est-European și al doilea în Național, în spatele lui Pascotă, urmat de Alexandru Bar și de Robertino Dumitru.

În a doua cursă la Superbike, disputată duminică, Karanyotov s-a distanțat la conducere încă de la început, ca și în prima manșă, obținând o victorie relaxată. De data aceasta, în ciuda durerilor pricinuite de căzătura de sâmbătă, Martin Choy a reușit să termine al doilea pe circuitul său de casă, în fața arădeanului Robert Mureșan, care a câștigat din nou în Național. De data aceasta, Bogdan Vrăjitoru a pierdut lupta cu Dimitar Mitov, clasându-se al cincilea în Est-European (respectiv al doilea în Național). Românii Ciprian Trifan, Alex Szekely și Valentin Gherghina au terminat pe 11, 12 și 13 în Est-European, respectiv 3, 4 și 5 în Național.

Bogdan Vrăjitoru (30).

Pascotă a repetat locul patru în Est-European și în a doua manșă, de data aceasta la distanță ceva mai mare de câștigătorul Dimitris Karakostas. Vlad Neaga a repetat și el locul 8 în Est-European, urmat de Alexandru Bar și de Robertino Dumitru.

La clasele destinate debutanților, piloții turci, bulgari, sârbi și macedoneni și-au disputat primele locuri. La F1000, în manșa de duminică, cel mai bine clasat român a fost Edi Alexandrescu (BMR EXE), pe locul 11, urmat de coechipierul său Cătălin Marin, pe locul 13. Podiumul cursei de Național a fost completat de Marian Pivniceru, al 15-lea în Est-European.

Edi Alexandrescu (Team BMR EXE), cel mai rapid român la clasa F1000.

La F600, Giorgio Versaci, Titi Moldoveanu și Adrian Teodorescu sunt reprezentanții României cu cele mai bune rezultate în manșa de duminică, tot ei ocupând și podiumul etapei de Național.

La Supersport 300 au alergat trei români. Unul dintre ei are foarte multă experiență pe motocicletele mai mari, de 600, și s-a acomodat destul de repede cu motocicleta mai mică: Dan Măinescu a terminat ambele manșe de Est-European la jumătatea clasamentului. Robertino Dumitru a alergat și la SSP300, fiind cel mai bine clasat dintre piloții români. Dar noutatea absolută în această clasă a reprezentat-o foarte tânărul Patrick Pascotă, în șaua unei motociclete Yamaha R3, care calcă pe urmele tatălui său, participând la prima sa cursă de motociclism viteză pe circuit mare. Patrick, care reprezintă a patra generație de piloți în familia Pascotă, a terminat ambele manșe cu timpi promițători pentru un debutant absolut, sub privirea mândră a tatălui său.

Ionel Pascotă îl antrenează pe tânărul Patrick.

Clasamentele complete în cele două zile de curse, la toate clasele, le puteți găsi aici și aici.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account