Oficial FIM descalifica un sportiv in supercrosul american pentru razbunare pe pista [VIDEO]

Oficial FIM descalifica un sportiv in supercrosul american pentru razbunare pe pista [VIDEO]

Weekendul trecut a avut loc a treia etapa a campionatului american FIM Monster Energy Supercross, una dintre cele mai importante si mai urmarite competitii de motocros din lume. Un oficial FIM l-a descalificat pe australianul Chad Reed, scotandu-l din cursa cu steag negru, pentru incidentul de mai jos:

Trey Canard, pilot Geico Honda, rula in spatele lui Reed (22 Motorsports Kawasaki) si, cand a incercat sa-l depaseasca, a calculat gresit o saritoare si a cazut, scotandu-l si pe Reed de pe traseu. Reed si-a anuntat nemultumirea prin gesturi in timp ce ambii rideri isi ridicau motocicletele. Apoi, cand cei doi au revenit in cursa, Reed s-a bagat la interiorul lui Canard si l-a impins spre exterior, scotandu-l din cursa din nou, intr-un gest destul de evident de razbunare pentru incidentul de mai devreme.

Reactia oficialilor nu s-a lasat asteptata: cateva tururi mai tarziu, lui Reed ii era aratat steagul negru, fiind descalificat pentru etapa respectiva, Anaheim 2. Australianul si-a aratat nemultumirea fata de aceasta decizie pe twitter, fiind sustinut de zeci de mii de fani. Trebuie spus ca in Supercross contactele intre piloti sunt frecvente, depasirile se fac de foarte multe ori la limita sau chiar peste, acesta fiind unul dintre factorii de atractie ai competitiei.

De cateva sezoane insa, campionatul american de supercros se desfasoara sub egida FIM (Federatia Internationala de Motociclism), nu sub a federatiei americane, AMA. Decizia steagului negru in cursa de la Anaheim a fost luata de un oficial FIM, John Gallagher, si vine la scurt timp dupa ce tot FIM l-a scos din competitie in acest sezon pe James Stewart, unul dintre cei mai populari piloti din Supercross, in urma unul control antidoping.

Publicul american nu este multumit deloc de felul in care FIM gestioneaza cursele din Supercross, multi fiind de parere ca descalificarea lui Reed pentru acest incident stabileste un precedent pentru alte manevre facute la limita regulamentului in viitor si va „cuminti” prea mult pilotii din campionat. Cu toate acestea, este destul de clar pentru oricine are doi ochi si o minte cat de cat limpede ca manevra lui Reed nu a fost un simplu incident de cursa, ci o razbunare pentru incidentul de mai devreme, in care Canard l-a lovit complet neintentionat.

 

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account