Povestea echipei JR Racing BMW se transforma intr-un fiasco

Echipa JR Racing, prezentata cu surle si trambite in etapa de World Superbike de anul trecut (octombrie) de la Magny Cours, nu a putut participa nici la testele din presezon, nici la prima etapa de la Phillip Island, fiind citate „motive logistice”. Se pare ca problemele finaciare ale echipei sunt foarte grave, fapt confirmat de team managerul Gemma Voces Pons.

jr-racing-team-corser

Echipa JR Racing avea planuri mari pentru 2015: sustinerea veteranului australian Troy Corser, motociclete BMW preparate de Alpha Racing si experimentatii Ayrton Badovini si Toni Elias in postura de piloti. Finantarea urma sa vina din partea unei companii din Republica Dominicana.

Toate bune si frumoase, dar, cand s-a strigat adunarea la prima etapa de la Phillip Island, echipa cu finantare dominicana a lipsit la apel, invocand motive de natura logistica. Intre timp, umbla vorba prin crang ca finantatorii echipei nu platisera inca niciun ban catre angajati sau catre furnizori si, din acest motiv, motocicletele BMW care ar fi urmat sa fie folosite de Badovini si Elias erau inca intr-un showroom din Italia.

De curand, echipa a anuntat ca va sari si peste urmatoare etapa, cea de pe circuitul Chang de la Buriram, din Thailanda. Intre timp, team managerul Gemma Voces Pons a rupt tacerea, confirmand oficial ca problemele financiare ale echipei sunt foarte grave si ca, din cauza neseriozitatii celor doi finantatori, toti angajatii echipei (piloti, mecanici, tehnicieni etc.) se afla acum intr-o situatie foarte dificila, nefiind platiti si neavand nici posibilitatea de a-si cauta alte joburi, avand in vedere ca sezonul a inceput deja si jocurile sunt facute cam peste tot in competitiile de nivel inalt.

Iata declaratia completa a Gemmei Voces Pons:

„Pana acum, Constantino Tontarelli (Team Coordinator) si eu (Team Manager) nu am vorbit din mai multe motive. Echipa nu se afla intr-o situatie buna: nimeni nu a primit nici macar o centima din partea proprietarilor echipei – Yoselyn Robinson si Manfredi Lombardi –  si nimeni nu e vinovat de aceasta situatie in afara de aceste doua persoane. In aceasta perioada dificila, Dorna, BMW si Alpha Racing au fost de mare ajutor pentru noi (echipa).

jr-racing-logo

Am lucrat la acest proiect timp de peste un an si ma simt foarte dezamagita si infuriata de aceasta situatie. Nu doar pentru ca se pare ca ne-am pierdut timpul degeaba, ci si pentru ca acum suntem 18 persoane care nu mai au de lucru si este foarte improbabil sa mai gasim ceva acum, in aceasta faza avansata a sezonului. Luptam pentru a ne primi salariile, dar si BMW, Alpha Racing, Ohlins si multi altii asteapta sa primeasca ceea ce li se datoreaza.

In aceasta situatie vom continua sa aparam interesele mecanicilor si pilotilor si eu personal voi intreprinde actiuni pe cale legala daca nu ni se vor plati toti banii care ni se datoreaza. Acestea fiind zise, am fi gata sa incepem sezonul chiar si acum daca proprietarii decid sa plateasca tot ce datoreaza.”

Se pare ca cei doi proprietari si finantatori ai echipei, Yoselyn Robinson si Manfredi Lombardi, s-au „evaporat” pur si simplu nemaiputand fi gasiti sau contactati de ceva vreme.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account