Primul duel dintre Cairoli si Villopoto, in direct in aceasta seara

Astazi incepe Campionatul Mondial de Motocros, prima cursa disputandu-se in Qatar, in nocturna. Cu aceasta ocazie, fanii motocrosului vor putea vedea primul duel adevarat dintre multiplul campion mondial Antonio Cairoli, pe KTM, si galonatul american Ryan Villopoto, multiplu campion AMA Supercross.

cairoli-sat-qat

Tony Cairoli in cursa de calificare din Qatar

Cairoli a dominat autoritar Mondialul de Motocros in ultimii ani, fiind unul dintre cei mai de succes piloti din toate timpurile. Sicilianul mic la stat, calm si rezervat, a luat nu mai putin de opt titluri mondiale incepand din 2005 (doua la MX2 si sase la MX1/MXGP). Mai mult, italianul in varsta de 29 de ani a castigat toate titlurile la clasa regina din 2009 incoace, dominatia sa fiind absoluta.

Ryan Villopoto a dominat in ultimii ani in AMA Supercross, acumuland patru titluri. Campionatul de supercros american este considerat de multi ca cea mai dura competitie de motocros din lume, riderii concurand in fiecare weekend pe alt circuit timp de cateva luni, din ianuarie pana in mai. Americanul in varsta de 26 de ani are la activ si doua titluri de motocros „clasic” american, o alta competitie foarte dificila.

Curentele de opinie in randul pasionatilor de motocros se impart in doua: unii sunt de parere ca un mare talent american, precum Villopoto, venind dintr-un campionat puternic, unde se invartesc multi bani si pepiniera de potentiali campioni e mereu plina, ar fi cel mai bun rider din lume in motocros. Altii spun ca tot in Europa este crema motocrosului, tari precum Belgia si Olanda dand cei mai multi piloti de valoare de-a lungul timpului. Cairoli se antreneaza in mod regulat la Lommel, in Belgia, pe teren nisipos – una dintre cele mai dificile suprafete din motocros, destul de rar intalnita pe circuitele din State.

In cursa de calificare pentru Marele Premiu al Qatarului la Motocros, Cairoli a dominat in stilul sau consacrat, calificandu-se pe prima pozitie, in timp ce Villopoto a fost nevoit sa se multumeasca cu locul 8. Dar, cum stiu bine pasionatii de motocros, asta nu inseamna neaparat ca cei doi vor termina in aceeasi ordine si cele doua manse.

Daca vreti sa urmariti in direct cursele mondialului de motocros, puteti intra pe www.mxgp-tv.com, unde, incepand cu ora 17:00 (ora Romaniei), vor fi transmise live cursele tuturor claselor, incepand cu mansa categoriei feminine, WMX. Cursele clasei regina, MXGP, vor fi transmise si pe Eurosport 2 in aceasta seara: la 21:30 va fi prima mansa, inregistrata (ea incepe la 19:00 ora Romaniei, pentru cine vrea sa o vada pe mxgp-tv), apoi, la 22:00, in direct, cea de-a doua mansa.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account