E oficial: Jack Miller trece în echipa de uzină Ducati!

Jack Miller tocmai a semnat cu echipa de uzină Ducati pentru 2021, marcând prima dată când australianul va alerga pentru o echipă de uzină în clasa regină.

Jack Miller va deveni anul viitor al treilea australian care aleargă pentru echipa oficială Ducati, după Troy Bayliss și Casey Stoner. Miller a semnat cu facțiunea bologneză pentru un an, cu o remunerație de puțin sub un milion de euro, cu o opțiune la finalul sezonului 2021 în favoarea celor de la Ducati.

Anul trecut, în Austria, Miller păruse a fi la un pas de a semna cu KTM, dar Paolo Campinoti l-a asigurat că are ascensiunea asigurată în echipa de uzină Ducati și l-a convins să rămână alături de formațiunea din Borgo Panigale.

Cel mai probabil, Miller va fi înlocuit la Pramac Ducati de Jorge Martin, care i s-ar alătura lui Francesco Bagnaia, care este și el în cursul renegocierii contractului pentru anul viitor.

Achiziția lui Miller de către echipa Ducati înseamnă că Dovizioso și Petrucci se vor lupta, practic, pentru locul rămas liber în echipă. Despre Petrux s-a zvonit că ar putea trece în echipa de uzină Ducati din Superbike, alături de Scott Redding, iar despre Dovi s-a spus că 2020 ar fi ultimul lui an la Ducati, în condițiile în care nici el nu este tocmai mulțumit de situația din ultimii ani.

Acum, ultimele zvonuri îi leagă pe Petrucci și pe Dovi de un posibil loc în echipa Aprilia. Un punct de dispută între managerul lui Dovi, Simone Battistella, și Ducati ar fi salariul pilotului din Forli (6 milioane de euro pe an), pe care Ducati ar vrea să-l reducă după pierderile suferite în urma epidemiei de coronavirus. Se pare că cele două părți sunt încă departe de o înțelegere și s-ar putea despărți, după opt ani împreună. „Ducati vrea, cu siguranță, ca Andrea să rămână,” a declarat Paolo Ciabatti pentru „Gazzetta dello Sport”. „Noi vrem să încercăm să câștigăm titlul împreună cu el. Dacă și el încă are acest vis, cred că singura lui opțiune serioasă este Ducati.”

Posibilul loc al lui Petrucci la Aprilia depinde de ce decizie va lua TAS (Tribunalul de Arbritraj Sportiv) în cazul lui Andrea Iannone, acuzat de doping și condamnat în primă instanță la un an și jumătate de suspendare.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account