Raliul Dakar: Mani Gyenes ramane in cursa cu ajutorul fanilor argentinieni

In urma unui comunicat de presa emis de echipa Autonet Motorcycle Team, am aflat si care au fost problemele care l-au determinat pe Mani Gyenes sa piarda destul de mult timp in a doua proba speciala a editiei 2015 a Raliului Dakar.

Mani Gyenes 49 Dakar 2015

Motocicleta KTM 450 Rally a riderului din Satu Mare a inceput sa piarda ulei in prima parte a probei speciale, din cauza unei defectiuni. Mani s-a oprit la kilometrul 100 al specialei, incercand sa remedieze problema si a avut noroc cu inimosii fani argentinieni care erau prin preajma – acestia i-au dat ulei de motor pentru ca satmareanul sa poata continua cursa. Poate ca in Africa pustiul ¨absolut¨ facea din Raliul Dakar o cursa mai periculoasa si mai interesanta, dar numarul mare de fani prezenti de-a lungul traseului in America de Sud are si el plusurile sale.

”Am mers bine dimineata insa am inceput sa pierd ulei si pe la km 100 m-am oprit. Cred ca am pierdut vreo 40 de minute cu reparatia si am avut noroc ca am primit ulei de la spectatorii aflati pe proba. Le multumesc pentru ajutor.  In timpul pierdut m-au depasit opt quaduri si apoi 400 de km i-am petrecut depasindu-i treptat. A fost foarte greu pentru ca a fost praf, iar pe ultimii aproximaitv 100 de km a fost nisip si temperaturile aici deja sunt foarte ridicate. Dakar-ul este lung si sper sa recuperez din timpul pierdut astazi.”

Maine, participantii in cel mai lung si mai dificil raliu din lume vor lua startul in etapa cu numarul 3 a Dakarului, San Juan – Chilecito, cu 220 km de proba speciala si 437 km de legatura. Traseul va trece printr-o serie de canioane aflate la poalele Muntilor Anzi, urmand ca pe 7 ianuarie sa inceapa traversarea acestora.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account