Valentino Rossi nu a putut sta liniștit și a participat la testele WSBK de la Portimao

Mai ții minte acel YZF-R1 GYTR pe care Yamaha l-a făcut cadou lui Valentino Rossi în 2021, cu ocazia retragerii din lumea curselor de Moto GP?

Ei bine, se pare că această motocicletă nu adună praf printr-un garaj ci este chiar alergată pe pistă. Nu oriunde și nu în compania oricui!

Testul de la Portimao, un eveniment clasic înaintea startului de sezon în WorldSBK, a devenit o adevărată reuniune de staruri din lumea motociclismului. Piloților WSBK li s-au alăturat în prima zi de teste mai mulți sportivi din Moto GP, mai exact squad-ul de la VR46 Academy: Luca Marini, Francesco Bagnaia și Marco Bezzechi.

Și mai interesant este însă că mentorul lor, Valentino Rossi, și-a făcut apariția cu R1-ul menționat în deschiderea materialului, cu care a „marcat” nu mai puțin de 49 de tururi de circuit pe tabela de cronometraj. Iar aceasta a stârnit unele discuții, întrucât VR 46 se află pe final de contract cu Ducati, ca echipă satelit.

Atât KTM cât și Yamaha au avut discuții cu Rossi, în vederea aducerii echipei sale, sub culori proprii. Se pare însă mâna dreapta a „Doctorului”, Uccio Salucci, și-a exprimat răspicat preferința pentru Ducati.

Potrivit managerului VR46, există o clauză în contractul cu Ducati, care, odată activată, ar permite ca pentru sezoanele 2025 și 2026 echipa să primească motociclete din partea producătorului din Borgo Panigale. Totul se va clarifica însă în următoarele două săptămâni, a declarat Uccio Salucci presei.

Dar, până atunci, priveliștea unui Rossi alergându-se cot la cot, ba cu Toprak Razgatliogu, ba cu Marc Marquez, prezent cu un Ducati Panigale V4 S, în culori Gresini Racing, a stârnit senzație!

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account