Rossi va alerga la Valencia. Javier Alonso: „Marquez a împins situația la limită, provocându-l pe Rossi.”

Rossi a anunțat pe Twitter că va participa la cursa de la Valencia. Unul dintre directorii de cursă, spaniolul Javier Alonso, a vorbit despre felul cel puțin bizar în care Marquez l-a hărțuit pe Doctor înainte de incidentul de la Sepang.

rossi-marquez-sepang-2015-02

Vești bune pentru fanii Doctorului. Valentino Rossi a confirmat că va alerga în cursa de la Valencia, după ce, inițial, spusese că nu știe dacă va mai participa, în urma evenimentelor de la Sepang și a penalizării primite, pe care Valentino a considerat-o excesivă. Se pare că Doctorul a fost mișcat de milioanele de fani care l-au încurajat pe rețelele sociale, scriind pe Twitter: „Vă mulțumesc tuturor pentru susținerea fantastică, după ce am citit ce mi-ați scris am reușit să depășesc amărăciunea și furia. De azi mă antrenez pentru Valencia.”

În altă ordine de idei, spaniolul Javier Alonso, unul dintre cei trei membri ai direcției de cursă și director general al Dorna Sports, a explicat într-un interviu telefonic acordat postului de radio spaniol Cope motivele pentru care Rossi a primit o penalizare considerată de mulți prea blândă. Pe de o parte, presupusa lovitură de picior a fost mai degrabă un gest reflex și nu a provocat căzătura, iar pe de altă parte, atitudinea lui Marquez din timpul cursei a ridicat niște sprâncene în rândul direcției de cursă.

Alonso a explicat în interviu faptul că membrii direcției de cursă nu au înțeles „atitudinea lui Marquez, protagonistul unei lupte la baionetă pentru a treia poziție. Marc a împins lucrurile peste limita rezonabilului.”

Alonso a comentat apoi purtarea lui Valentino Rossi: „Am văzut toate imaginile disponibile, din care se vede cum Valentino se limitează la a lărgi trasa pentru a încerca să-l ducă pe Marc în afara pistei. Acesta încearcă să intre în viraj peste Valentino, iar, după contact, Rossi se mișcă, dar nu îi aplică o lovitură de picior, ci este o mișcare reflexă.”

Analiza continuă, explicând cum Marquez nu a făcut nimic neregulamentar, dar a dus situația la o limită care nu avea sens. „De aceea Rossi a făcut ce a făcut, acțiune care rămâne totuși nejustificabilă. Dar nu suntem de părere că vina lui Valentino ar trebui să atragă o sancțiune mai dură.”

Alonso îl disculpă pe Rossi și de acuzația că l-ar fi insultat pe Marquez în timpul reuniunii de după cursă. „Am fost prezent tot timpul când cei doi piloți s-au întâlnit și nu l-am auzit în niciun moment pe Rossi să-i spună «bastard» lui Marquez. Dar, desigur, situația era vizibil foarte tensionată.”

Referitor la criticile lui Jorge Lorenzo, care a spus că și-a pierdut respectul pentru Rossi după faza de la Sepang și că ar fi trebuit sancționat mult mai dur, Alonso a comentat: „Lorenzo are motivele sale ca Mondialul să evolueze într-un mod favorabil pentru el și e normal să creadă că sancțiunea ar fi trebuit să fie mai dură.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account