Sam Sunderland câștigă prima etapă a Raliului Dakar

Sam Sunderland câștigă prima etapă a Raliului Dakar

Câștigătorul de anul trecut al Raliului Dakar, Sam Sunderland, își declară intențiile cât se poate de clar în prima etapă a raliului de anul acesta, înregistrând cel mai bun timp în prima specială pe dune.

Sam Sunderland la urcarea pe una dintre nenumăratele dune ale primei speciale.

„Sundersam”, cum i se mai spune pilotului britanic, a tras tare în speciala scurtă de la finalul primei zile și s-a impus cu o marjă destul de mică, de 33 de secunde, în fața francezului Adrien van Beveren, un specialist al curselor pe nisip, de trei ori câștigător al Enduropale du Touquet. Al treilea timp i-a revenit chilianului Pablo Quintanilla, pilot de uzină Husqvarna, care a terminat speciala la 56 de secunde de Sunderland.

Primul pilot de uzină Honda în clasament a fost Joan Barreda Bort, al patrulea,  la doar o secundă de Quintanilla.

La nivel de echipe, Yamalube Yamaha Official Rally Team este foarte bine reprezentată în top 10, cu Van Beveren pe 2, Xavier de Soultrait pe 5 și argentinianul Franco Caimi pe 7. Red Bull KTM Factory Team stau și ei foarte bine, cu Sundersam pe 1, Matthias Walkner pe 6, și Antoine Meo pe 9.

Un parcurs foarte bun și pentru Xavier de Soultrait (echipa de uzină Yamaha), cu al cincilea timp.

Surprinzător este locul 14 obținut de australianul Toby Price, unul dintre marii favoriți la victorie, cu un dezavantaj de 3 minute și 21 de secunde față de coechipierul său britanic.

Deși foarte scurtă, prima specială a raliului nu a fost deloc ușoară, piloții traversând dune imense și având și câteva provocări în materie de navigație.

Mani Gyenes a terminat prima etapă cu al 48-lea timp, la 8 minute și 14 secunde de câștigător. Mulți rideri au avut o abordare foarte conservatoare în această primă manșă a provocării de două săptămâni. Primele câteva zile ale raliului vor fi foarte dificile și cei care se avântă riscă să piardă mult. Vom reveni cât mai curând cu știri mai detaliate despre parcursul lui Mani.

Raliul Dakar, pe MotoBikes, powered by Motul.

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account