Se pregateste crearea unui campionat de curse stradale, Isle of Man TT World Series

Organizatorii renumitei curse Isle of Man TT au trecut de ultimul obstacol de natura politica inainte de a lansa noul campionat mondial, care va prelua formatul curselor pe circuit stradal in locuri diferite de pe mapamond incepand cu 2017.

macao-gp

Cursele pe circuit stradal au castigat enorm in popularitate in ultimii ani, in ciuda pericolelor pe care trebuie sa le infrunte participantii. Se pare ca fanii, poate putin dezamagiti de atmosfera prea „aseptica” si rece din padocurile curselor de viteza pe circuit, se indreapta din ce in ce mai mult spre curse de genul legendarei Isle of Man TT si Marele Premiu de la Macao.

Organizatorii Tourist Trophy de pe Insula Man (adica, de fapt, insusi guvernul Insulei Man) se pregateste pentru lansarea proiectului unui campionat mondial de curse stradale.

Competitia va fi de nivel mondial, desi nu se desfasoara sub egida FIM si va fi gestionata de un promotor. Pentru alegerea acestui promotor, se va tine un concurs public in scurt timp. Castigatorul concursului ar urma sa organizeze editia 2016 a Tourist Trophy pe Isle of Man, pentru a trece ulterior la organizarea campionatului mondial incepand cu iarna urmatoare. Promotorul se va ocupa de toate aspectele competitiei, inclusiv drepturile de televizare si va negocia in mod direct contractele cu toate tarile care vor gazdui aceasta competitie.

Programul prevede etape in toata lumea, cu accent puternic pus pe emisfera sudica – se vorbeste de Australia, Asia de Sud-Est, Africa de Sud si America de Sud ca si candidati principali pentru a gazdui curse pe format deja existent sau complet noi. Calendarul va fi definitivat cu un an inainte de inceputul competitiei, culminand cu Tourist Trophy pe Isle of Man ca etapa decisiva. Se poate presupune fara mari indoieli ca evenimente precum Marele Premiu de la Macao si North West 200 vor face parte din calendar.

Formatul prevede o grila formata din 20-30 de piloti implicati in obisnuitele clase de motociclete derivate din productia de serie (Superbike, Supersport, Superstock) si vor exista curse atat cu start din grila, cat si contra cronometru.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account