BMW Motorrad International GS Trophy 2020 ajunge la final

Deja consacratul eveniment GS Trophy, organizat de BMW Motorrad la fiecare doi ani în diferite părți pitorești ale lumii s-a încheiat duminică, după opt zile de asfalt și off-road și 2.500 de kilometri prin peisajele superbe ale Noii Zeelande.

GS Trophy ia amploare din ce în ce mai mare de la an la an. În 2020, BMW Motorrad a organizat provocarea off-road în Noua Zeelandă, un adevărat paradis pentru orice motociclist, indiferent că preferă asfaltul sau terenul accidentat. Competiția a durat opt zile și s-a desfășurat pe un traseu de aproximativ 2.500 de kilometri, dintre care mai mult de jumătate au fost în afara asfaltului. În plus, în fiecare zi concurenții au avut de înfruntat două sau trei probe speciale, care le-au testat abilitățile de pilotaj, dar și spiritul de echipă, orientarea și rezistența fizică.

Ca în fiecare an, cele 22 de echipe au fost împărțite pe țări și zone geografice, cu excepția celor două echipe feminine, cu componență internațională. În primele zile, s-a remarcat echipa Coreei de Sud, care s-a instalat la conducere. Apoi, aceasta a fost depășită de Franța, urmând ca la conducere să treacă piloții din Africa de Sud, care au și câștigat competiția. Astfel, Africa de Sud ajunge la trei victorii consecutive în GS Tropy, confirmând cultura foarte puternică a motociclismului off-road din țara africană.

GS Trophy este un concurs destinat amatorilor deținători de motociclete BMW GS. Aceștia participă la preselecțiile organizate în țările lor (sau în cele vecine), apoi cei care câștigă devin membri ai echipei țării (sau regiunii) respective pentru ediția GS Trophy din anul următor. Ultimele ediții au avut loc în destinații exotice: acum doi ani, piloții au înfruntat pustiurile superbe din Mongolia și în 2016 s-au luptat cu provocările off-road din Thailanda.

În 2020, concurenții au folosit în premieră modelul BMW F 850 GS (după câteva ediții în care s-a mers pe R 1200 GS). Traseul nu a fost ușor deloc, câteodată chiar și simpla deplasare (în afara probelor speciale) fiind destul de dificilă. În plus, locurile prin care au trecut sunt unele dintre cele mai frumoase dintr-o țară care abundă în peisaje superbe și natură pitorească.

Iată mai jos o serie de rezumate video foarte sugestive pentru fiecare dintre cele opt zile de concurs:

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account