Coronavirus – MotoGP: 1-0. Clasa regină nu va alerga în Qatar!

Dorna tocmai a anunțat că s-a anulat cursa clasei regină din prima etapă a Motomondialului, care urmează să înceapă în Qatar în doar câteva zile.

Epidemia de Covid-19, denumit și coronavirus, le-a obligat pe autoritățile din Qatar să restricționeze intrarea în țară a pasagerilor veniți din Italia (printre alte țări). Începând de duminică, 1 martie, toți pasagerii care sosesc la Doha în zboruri din Italia, sau care au fost în Italia în ultimele două săptămâni, vor fi duși direct în carantină pentru minimum 14  zile.

Pentru că o mare parte a celor implicați în MotoGP vin din Italia (atât piloți, cât și membri ai echipelor, mecanici, responsabili cu comunicarea și marketingul etc.), asta înseamnă că se vor anula toate sesiunile clasei regină de la etapa din Qatar. În mod normal, s-ar fi anulat întreaga etapă, dar piloții și echipele de la Moto2 și Moto3 se află chiar în Qatar zilele acestea, pentru ultimele sesiuni de teste oficiale, așa că vom avea parte de toate sesiunile la clasele mici. Asta înseamnă că, în premieră, aceste două clase vor primi toată atenția publicului. Și cele două curse ale campionatului Asia Talent Cup se vor desfășura weekendul viitor, conform programului.

E foarte probabil ca și etapa din Thailanda, care ar urma să se desfășoare în weekendul 20-22 martie, să fie ori anulată, ori amânată pentru finalul sezonului. Asta după ce, conform unor anunțuri inițiale, etapa ar fi urmat să meargă înainte conform planului, după ce autoritățile thailandeze declaraseră că epidemia este sub control în țara din sud-estul Asiei. Este foarte probabil însă ca restricțiile impuse pasagerilor veniți din Italia să se aplice și în alte țări, inclusiv în Thailanda.

Vă vom ține la curent.

MotoGP pe www.motobikes.ro, cu sprijinul Motul România.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account