Cu motocicleta la 483 km/h: Guy Martin vrea recordul mondial [VIDEO]

După recordul de viteză pe două roți din Marea Britanie, Guy Martin vrea să îl cucerească și pe cel mondial și să intre în Cartea Recordurilor Guinness.

Zilele trecute au fost văzuți și fotografiați la Elvington, în zona orașului York, pe o pistă dedicată curselor de accelerație și e clar pentru toată lumea că urmează să încerce din nou. Cum cine? Guy Martin și al său Suzuki Hayabusa turbo de 830 CP (opt sute treizeci, da!). O rachetă sol-sol cu care britanicul a cucerit deja recordul de viteză în țara sa (435 km/h) și cu care va încerca să intre în Cartea Recordurilor, depășind viteza de 300 de mile pe oră. Adică 482,5 km/h!

Acest prag a mai fost încercat înainte chiar de actualul deținător al recordului, Bill Warner, care, din nefericire, și-a pierdut viața chiar în acea încercare, la 296 de mile/oră.

În clipul de mai sus vedem cum accelerează motocicleta desprinsă parcă din filme SF, față de un bolid derivat din MotoGP (Honda RC213V-S de competiție a lui Michael Rutter, care filmează). Vă reamintim că motocicleta lui Rutter are undeva la 230 CP și 170 kg și pare un 125 leșinat pe lângă monstrul lui Guy Martin.

Pentru a obține recordul, Martin a modificat și mai mult motocicleta și a ieșit pe pista de la Elvington ca s-o testeze. Vântul puternic și condițiile meteo nefavorabile nu i-au permis să se ducă la limită și carismaticul și îndrăznețul pilot englez urmează să încerce din nou cât de curând.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account