Curse intense în prima etapă de MotoRC la Adâncata! Marian Pivniceru câștigă la S1000

S-a terminat prima etapă de MotoRC, pe circuitul MotorPark România, lângă Adâncata. Cursele claselor principale (S) au fost pline de răsturnări de situație, încântând publicul care a venit în număr destul de mare la pistă, pe o vreme perfectă pentru motorsport.

foto: Cristina Udrescu

După sesiunile de warm-up de dimineață, ziua a început cu cursa clasei S300, clasă care include acum o sub-clasă separată cu 10 motociclete CFMOTO 300SR, pe lângă deja tradiționalele BMW G 310 R. Pentru că startul în cursa principală s-a dat, pentru primele 10 locuri, în ordine inversată față de cea în care piloții au terminat cursa de calificare de ieri, primul tur a fost foarte intens și spectaculos. Dar, deja la finalul primului tur, tripleta de piloți dominanți la această clasă (Răzvan Teodorescu, Eric Stanciu și Alex Lupu) se distanțase în față, arătând că sunt cu mult mai rapizi decât restul riderilor.

În mod normal, cursa ar fi trebuit să fie un galop de sănătate pentru Răzvan Teodorescu, care dominase autoritar toate sesiunile de antrenamente libere (uneori cu până la 5-6 secunde pe tur avans) și care câștigase fără probleme cursa Q de ieri. Dar Alex Lupu, care inițial rula în poziția a treia, avea alte planuri. Tânărul rider de la Romlab Racing s-a activat pur și simplu și a început să piloteze agresiv, dar curat și precis, stabilind în repetate rânduri recordul de cursă. L-a depășit pe coechipierul Eric Stanciu, apoi s-a lansat în urmărirea lui Răzvan, care luase un oarecare avans. L-a prins pe Răzvan și l-a depășit fără probleme pe frânare la intrarea în ultimul ac de păr, apoi s-a distanțat destul de rapid. Pe final, însă, Răzvan Teodorescu s-a activat și el, stabilind cel mai bun tur în cursă și apropiindu-se amenințător de Alex. Între timp, primii clasați au avut de furcă cu mai mulți piloți întârziați, depășindu-i cu un tur, proces din care se pare că Răzvan a avut cel mai mult de suferit, pierzând ceva timp.

În cele din urmă, Răzvan a încercat depășirea pe linia dreaptă, înainte de finișul cursei și… aproape a reușit. Alex Lupu a câștigat cursa cu 17 miimi de secundă (!) avantaj față de Răzvan Teodorescu, cu Eric Stanciu completând podiumul la ceva distanță. La clasa CFMOTO a avut loc un constant duel pentru victorie între debutantul absolut Eric Dinu (Chronos Racing Team) și Ștefan Stan (DAF Corse), care avea deja un an de experiență la S300. În cele din urmă, deși Eric a condus aproape toată cursa, experiența lui Ștefan și-a spus cuvântul și acesta și-a adjudecat victoria. Podiumul la CFMOTO a fost completat de Dragoș Dumitru, de la Wizard Racing.

La S600, lucrurile au fost mai puțin tensionate. Florin Bîrlădeanu (Chronos), deși a plecat de pe 10 (consecință a victoriei de ieri din cursa Q), a ajuns destul de repede pe primul loc și s-a distanțat la conducere, ducând apoi o cursă solitară către victorie. În spatele său, spectacolul a fost întreținut de lupta dintre Georgian Radu (Romlab) și Adrian Petrovici (Petrovici Racing). Acesta din urmă, pilotând o motocicletă „de epocă” (Yamaha R6 de a doua generație, din 2005), a reușit să țină pasul cu mai tânărul său adversar, lansând periodic atacuri și chiar depășind la un moment dat. Dar Georgian a pilotat impecabil și a reușit să se distanțeze definitiv pe final, stabilind astfel ordinea podiumului: Bîrlădeanu, Radu, Petrovici.

În spate s-a remarcat bulgarul Mihail Boychev (Next Level Racing Team), aflat la primul sezon la S600 după ce a câștigat titlul anul trecut la R600, care a terminat al patrulea. Revelația cursei a fost însă foarte tânărul Alex Pahome, care a terminat pe locul 7, la primul său sezon pe motocicletă mare, cu un personal best de 1:47.

La S1000, clasa regină, Vlad Neaga, postura de campion en-titre și câștigător al cursei Q de ieri, era marele favorit la victorie. Și el a plecat de pe 10, dar a ajuns rapid în față, și-a depășit adversarii principali (Radu Ene și Marian Pivniceru) și părea că se va distanța în față. Dar a avut o mică problemă tehnică (quickshifter-ul a refuzat să funcționeze), a început să piardă timp, iar Marian Pivniceru (IQ Motorsport) și-a intrat în ritm, depășindu-l pe Radu Ene (Romlab), care condusese cursa în primul tur, apoi pe Vlad și distanțându-se la conducere. Vlad l-a ținut în spate pe Radu, dar nu a reușit să se apropie decisiv de Marian, care avea un ritm de metronom. Cursa s-a încheiat cu un tur și jumătate mai devreme decât era programat, când o problemă tehnică la motocicleta lui Milen Georgiev (Romlab), încă unul dintre favoriții la victorie, a luat foc ca urmare a unei probleme tehnice. Astfel, Milen încheie un weekend de coșmar, cu o căzătură în primul tur al cursei Q de ieri și o motocicletă arsă destul de serios după cursa de astăzi.

Cursele vor putea fi urmărite pe Prima Sport 4 marți, de la ora 19:00.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account