Ducati MotoE, deja testată pe circuitul de la Misano!

În octombrie, Ducati a preluat de la Energica rolul de unic furnizor de motociclete pentru MotoE World Cup. Se va întâmpla începând cu sezonul 2023, iar proiectul a ajuns rapid într-o nouă fază.

În cadrul unui test privat la Misano, Michele Pirro, pilotul de teste al Ducati, a pus la încercare acest prototip, ce poartă deocamdată un nume de cod, V21L. ”Acesta este un nou capitol în istoria Ducati”, declara Pirro, care a descris motocicleta ca fiind ușoară și echilibrată. Mai mult, italianul nu a avut rețineri în a declara că dacă testul nu s-ar fi desfășurat în acea liniște specifică unei motociclete electrice și dacă aceasta nu ar fi fost limitată la 70% din puterea maximă, și-ar fi putut lesne imagina că pilotează propria motocicletă.

Furcă Öhlins, frâne Brembo și roți Marchesini. Bascula și subcadru din carbon! Ducati se concentrează să păstreze greutatea sub control și, evident, acordă mare atenție esteticii, bateria, probabil hidoasă ca aspect, fiind bine ascunsă de carenaj.

Ergonomia pilotului și răspunsul motocicletei în primele faze ale deschiderii accelerației sunt foarte asemănătoare cu cele ale unei motociclete de MotoGP, conform declarațiilor lui Michele Pirro. Designul motocicletei nu se bazează pe cel al altor modele Ducati, italienii fiind initial sceptici în a se implica în sectorul electric din cauza bateriilor grele și a autonomiei reduse pe care acestea o oferă. Acum, focusul lor cade pe dezvoltarea unui sistem de răcire care să fie capabil să susțină o livrare consistentă a puterii în timpul curselor.

În urma experienței pe care o vor câștiga în FIM Enel MotoE™ World Cup, cei de la Ducati vor să dezvolte și motociclete electrice de stradă, care să satisfacă spun ei, și cei mai pretențioși clienți. Totuși, conform unor declarații anterioare ale CEO-ului Claudio Domenicali, asta nu se va întâmpla mai devreme de 2025. Mai departe, Domenicali nu crede că viitorul motocicletelor performante este unul exclusiv electric, motorul termic urmând a fi utilizat în continuare, grație combustibililor sintetici.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account