Echipamente testate: blugi moto Furygan Jean 01 Stretch

Am purtat toată vara pantalonii Furygan Jean 01 Stretch și i-am testat în toate condițiile, inclusiv la rezistența la abraziune. Iată ce am descoperit.

Sunt un fan al blugilor moto pentru că merg mult în oraș, la viteze omenești și într-un stil precaut (desigur, domnule polițist!) și vreau echipament care să mă protejeze, dar să fie și confortabil și să poată fi purtat și mai „casual”, să mă pot întâlni cu cineva fără să par ieșit dintr-un film de acțiune. Vreau și libertate de mișcare și posibilitatea de a merge pe jos distanțe lungi fără să car 10 kile de echipament pe mine. Așa că blugii moto se impun de la sine.

Am mai avut modelul precedent de Furygan Jean, pe care i-am făcut daună totală anul trecut într-o baltă de motorină, pe drum european (dar mai multe despre asta într-un articol viitor). Au rezistat foarte bine în timp, s-au comportat excelent la căzătură, dar erau cam groși și cam butucănoși, nu tocmai ideali pentru zile toride de vară. Noul material folosit de Furygan este un denim elastic (de unde și particula „Stretch”) din denumire, care pare și ceva mai subțire și asigură o libertate de mișcare mai bună și o senzație mai plăcută la purtat, mai ales pe timp de vară.

Protecția vine de la stratul de fibre de aramidă în jurul șezutului, șoldurilor și genunchilor, plus un set de protecții D3O la genunchi, reglabile pe înălțime în trei poziții.

Blugii au adunat deja vreo 10.000 de kilometri de când îi am, majoritatea în oraș și la drumuri nu foarte lungi în jurul orașului. Am apreciat libertatea de mișcare și senzația mai plăcută la purtare decât a precedentului model. Nu pot spune că m-am încins teribil de tare în ei nici la temperaturi caniculare, sunt ușor de îmbrăcat și vin bine pe corp. Cum este cazul cu orice model de echipament Furygan, par croiți pentru oameni fit, căci, cu kilogramele în plus din pandemie, îmi veneau foarte bine în talie, dar erau cam lungi în picioare. Nu atât de mult cât să fie o problemă, însă.

Am avut ocazia să le testez și rezistența la abraziune și nivelul de protecție într-un mic accident aproape de casă (același în care am testat și geaca Furygan Spark 3 in 1) și s-au comportat impecabil: m-au protejat excelent și nu s-au urâțit la modul evident, arată în continuare aproape ca noi. Lucru care mă bucură, pentru că mă așteptam ca materialul textil să se distrugă cu ușurință la frecarea cu asfaltul, chiar și la viteză mică.

Pantalonii Furygan Jean 01 Stretch merg bine pe orice motocicletă, în cam orice situație. De asemenea, fiți pe fază pentru testul nostru cu noul BMW R 18!

Acum, când s-a răcorit afară, pantalonii Furygan Jean 01 continuă să se comporte bine, pentru că sunt suficient de groși cât să izoleze bine în diminețile răcoroase, dar în curând voi avea nevoie de un strat suplimentar pe dedesubt, presimt.

Una peste alta, la 699 lei (pe 4riders.ro), pantalonii Furygan Jean 01 Stretch oferă o combinație excelentă între confort la purtare, un look simplu și casual, potrivit pentru orice ocazie, plus protecție optimă pentru un echipament textil și rezistență foarte bună la uzură.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account