Mol
Mol
Mol

Echipamente testate: Mănuși Furygan Land D3O Evo

Furygan Land D3O Evo sunt mănuși destinate utilizării pe vreme rece. Pe cutie scrie că oferă confort, funcționalitate, termoizolare, fără a sacrifica protecția sau senzația directă a mâinii pe ghidon.

Port aceste mănuși de trei sezoane încoace și apelez la ele de fiecare dată când temperatura scade sub 10 grade. Le-am utilizat și la temperaturi negative, pe ploaie și lapoviță. Land D3O Evo sunt mănuși din piele de capră și neopren, iar carcasa rigidă din dreptul monturilor ascunde protecții inovatoare D3O (un plus binevenit pentru mănuși de iarnă, care nu stau atât de bine la acest capitol, de obicei). Au o căptușeală groasă și moale, care are un strat în plus pe exteriorul mâinii, pentru un plus de izolare termică, și un strat mai subțire în palmă, pentru un plus de feeling pe ghidon. Sunt impermeabile și au căptușeala fixată bine pe interior, ca să nu se deplaseze și să îngreuneze punerea mănușilor atunci când mâinile sunt ude.

Ce am constatat după trei sezoane de folosire intensă pe vreme rece? În primul rând, rezistă foarte bine la uzură. Deși le-am purtat foarte mult, pe vreme urâtă, arată ca noi. Sunt foarte moi și plăcute la interior. Senzația inițială atunci când le pui este că sunt cam groase și te aștepți să pierzi foarte multă sensibilitate la comenzile pe ghidon, dar controlul nu este îngreunat chiar atât de mult. Evident, nu sunt mănuși racing și te izolează puțin de ghidon, dar te obișnuiești repede și, după cinci-zece minute, aproape că ți se pare că sunt mănuși normale, de vară.

În privința protecției la frig și la intemperii, Land D3O Evo sunt, fără îndoială, cele mai bune mănuși pe care le-am purtat până acum. Chiar și pe frig și umezeală, mâinile rămân rezonabil de calde. Nu sunt mănuși extrem de groase de iarnă, deci vei simți frigul la temperaturi negative după 10 minute, chiar și în oraș, dar mâinile nu îți îngheață cu adevărat. În privința compromisului izolare termică/feeling la ghidon aceste mănuși Furygan mi se pare chiar imbatabile.

Și, dacă ne uităm și la preț, avem încă un argument puternic în favoarea modelului Land D3O Evo. La 361 de lei la dealerul Furygan moto24.ro, raportul preț/calitate este excelent. Nefiind mănuși extrem de groase, se pretează și utilizării la temperaturi mai omenești, ba chiar cei mai sensibili la frig le vor considera indispensabile până la o temperatură exterioară de 15 grade. Impermeabilitatea a fost ireproșabilă până acum, la fel ca durabilitatea și facilitatea întreținerii.

Lamela pentru curățarea vizierei este amplasată pe degetul mare, nu pe arătător, cum e cazul la majoritatea mănușilor de touring.

Puncte slabe? Este greu să mă gândesc la unul. Poate faptul că sunt disponibile doar în culoarea complet neagră, deci cine și-ar dori mai multe opțiuni nu prea are de unde alege. De asemenea, dacă vrei izolare termică de cel mai înalt nivel, va trebui să cauți o mănușă mai groasă, dar vei pierde foarte mult feeling la ghidon. Și, dacă tot căutăm nod în papură, lamela de curățare a vizierei de pe degetul mare necesită puțină obișnuință după ce ți-a intrat în reflex să cureți cu degetul arătător.

Verdictul final este că Furygan Land D3O Evo sunt cele mai bune mănuși de vreme rece pe care le-am purtat vreodată și am de gând să le păstrez mult timp de acum încolo. Și, la cum rezistă la uzură, se pare că le voi putea lăsa moștenire nepoților.

Toate produsele Furygan se găsesc la Go Racing, Dual Motors și Moto24.ro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account