Erik Buell revine cu Fuell: motociclete și biciclete electrice

Erik Buell, renumitul inginer din spatele defunctei divizii sport a lui Harley-Davidson, s-a reinventat din nou. De această dată, inovatorul american a înființat Fuell, o companie dedicată producției de motociclete și biciclete electrice de nivel înalt.

După ce foștii parteneri ai lui Buell de la Harley-Davidson au lansat un model electric, și acesta le urmează exemplul, înființând o marcă destinată acestui gen de proiecte. Compania Fuell va produce motociclete și eBike-uri, iar, dacă e să judecăm după primele imagini, stilul tipic Buell se păstrează în materie de design. Alături de Buell în această aventură s-a lansat și Frederic Vasseur, șeful echipei de Formula 1 Alfa Romeo și fondatorul companiei Spark Racing Technology.

Modelul de motocicletă lansat cu ocazia înființării se numește Flow și va fi disponibil în două versiuni: una mai puțin puternică, de 11 kW (14,8 CP) și una de 35 kW (47 CP). Livrările vor începe în aproximativ doi ani, iar prețul motocicletei va fi în jurul cifrei de 11.000 de dolari (pentru versiunea mai puțin puternică), un preț interesant pentru o motocicletă electrică.

Pe lângă motocicletă, va exista și o bicicletă electrică, denumită Fluid. Aceasta va avea două baterii de 500Wh și, conform proiectanților, în cel mai economic mod de funcționare ar trebui să asigure o autonomie de aproximativ 200 km. Motorul va dezvolta un cuplu de 100 Nm și viteza maximă va avea două variante de limitare: la 32 km/h sau la 45 km/h. Va costa 3.295 de dolari și primele livrări ar putea avea loc la finalul acestui an.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account