Honda a pregătit primul E-Ambreiaj din lume

Honda a publicat pe site-ul său propriu primele informații despre sistemul Honda E-Clutch pentru motociclete.

Honda ne-a pregătit ambreiajul electronic. Îl primim? 

Potrivit studiilor Honda, acesta este primul sistem automat de control al ambreiajului din lume pentru o transmisie de motocicletă cu mai multe rapoarte, care permite o pornire lină, schimbarea treptelor și oprirea fără a fi nevoie ca pilotul să acționeze maneta de ambreiaj.

Honda E-Clutch folosește tehnologia de control electronic pentru a oferi  reactivitate instantanee și reglaje de finețe ale ambreiajului în situațiile în care forța motrice se schimbă: pornirea, schimbarea vitezelor și oprirea. Astfel, potrivit Honda se obțin atât o pornire și o schimbare a treptelor mai lină, cât și o oprire mai naturală, decât în situația operării manuale a ambreiajului de către un motociclist sau o motociclistă.

Pentru a fi cât mai convenabil în operare, sistemul poate fi folosit ca și unul clasic, trăgându-se maneta de ambreiaj. Acest lucru permite ca ambreiajul electronic să fie utilizat de motocicliști cu experiență și abilități diferite, cei avansați putându-se concentra pe plăcerea de a conduce cu mai multă lejeritate.

Deoarece sistemul este ușor și compact, el poate fi instalat fără modificări majore ale motoarelor existente. Astfel, Honda spune că intenționează ca în timp să aplice Honda E-Clutch pe modelele sale de motociclete, specificându-se decoamdată doar termenul de „fun motorcycles”.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account