Zongshen Cyclone RA9: doar un concept avangardist sau o motocicletă gata de producție?

De acord, “Made in China” se potrivește parcă mai bine pe etichetele pantofilor sport și mai puțin atunci când vine vorba despre motociclete.

Însă, Zongshen este o companie al cărei istoric se întinde pe decenii, iar branduri precum Fantic, Mondial, Derbi sau Rieju le datorează motoarele chinezilor care colaborează și cu Piaggio. Ba mai mult, în ultimii ani, Zonghsen a câștigat câteva campionate FIM destinate motocicletelor electrice, și asta în fața unor echipe cu bugete consistente.

Măști, telefoane, corporatiști chinezi concentrati… Nici nu pare o scenă din episodul pilot al unui serial SF!

Și tocmai conexiunile cu grupul Piaggio sunt cele care au condus la apariția conceptului RA9. Aspectul motocicletei este futuristic, însă atât motorul cât și sasiul sunt cunoscute riderilor europeni, fiind vorba despre evoluții ale conceptelor care se găsesc instalate pe Aprilia Shiver și Aprilia Dorsoduro. Doar că de această dată, V-twin-ul vine cu o capacitate de 987 cmc și este capabil să producă 112 cai putere la 9.500 rpm și un cuplu de 97 Nm.

Cadrul din oțel și aluminiu este similar cu cel al motocicletelor italiene, insă bascula monobraț este dezvoltată special pentru RA9. Cauciucul spate de 240 și evacuarea mai mult decât generoasă plasată sub șaua monopost par a fi acolo mai mult pentru show, dar furca upside-down, posibil de la KYB, și etrierii radiali de la J.Juan – companie spaniolă recent achiziționată de Brembo arată realistic și își pot găsi locul pe o motocicletă gata de producție. Totodată, pe motocicleta celor de la Zongshen regăsim și un sistem ABS Bosch.

Bordul minimalist se află instalat direct pe rezervorul de 22 de litri, chinezii grăbindu-se să anunțe și greutatea acestui crusier avangardist: 215 kilograme, cu toate plinurile făcute. Ne mai rămâne să vedem dacă Zongshen doar ne-a făcut curioși sau va exista și o versiune de serie.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account