Yamaha câștigă cursa de 12 Ore de la Estoril, Suzuki ia titlul mondial

Echipa Yamaha Austria a câștigat Cursa de 12 Ore de la Estoril, ultima etapă a sezonului de Campionat Mondial de Anduranță 2019-2020, dar titlul merge la cea mai titrată echipă din anduranță, Suzuki Endurance Racing Team (SERT).

Legendara echipă SERT avea titlul aproape asigurat de dinaintea Cursei de 12 Ore de la Estoril, o etapă organizată în premieră în mondialul de anduranță. Echipei franceze îi ajungea un loc 10 pentru a obține titlul, dar formațiunea care îi are ca piloți pe Etienne Mason, Gregg Black și Xavier Simeon a obținut un loc patru lejer, astfel încât palmaresul echipei de uzină Suzuki ajunge la 16 titluri mondiale.

Victorioși în etapa de la Estoril au fost cei de la YART (Yamaha Austria Racing Team), care au încheiat sezonul pe locul secund, la 18 puncte de lider. Locul doi la Estoril le-a revenit celor de la FCC TSR Honda France, care au câștigat etapa anterioară, Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, podiumul fiind completat de încă o Yamaha R1, cea a echipei poloneze Wojcik Racing Team.

La clasa Superstock din anduranță, victoria a fost obținută de echipa Moto AIN (care și-a adjudecat astfel și titlul), cu veteranul italian Roberto Rolfo pe post de pilot principal, urmați de echipa No Limits Suzuki, cu Luca Scassa și Luca Vitali în componență.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account