Honda a patentat motocicleta alimentată cu hidrogen

Încurajat de planurile ambițioase ale guvernului nipon, care dorește să aibă pe străzi nu mai puțin de 40.000 de mașini alimentate cu hidrogen până în 2020, Honda a depus patentul unei motociclete roadster care să înglobeze tehnologia fuel-cell.

Alături de alte zece mari companii, precum Toyota sau Nissan, Honda vrea să beneficieze din plin de investițiile statului nipon în cele 160 de stații de alimentare cu hidrogen pentru a lua prim-planul industriei în pionieratul cu tehnologia fuel-cell.

Patentul depus de inginerii japonezi reprezintă un model roadster, respectând proporțiile unui motor tradițional de 750 cc. Un element important pe care l-am remarcat la desenul tehnic depus de Honda este utilizarea unei bascule monobraț, cel mai probabil cu un motor electric situat fix în zona de prindere a basculei pe cadru. De asemenea, ne așteptăm ca motorul electric să beneficieze și de o funcție de regenerare a energiei, un aspect tehnic foarte important pentru ciclistica unei eventuale motociclete.

Rămâne de văzut dacă patentul niponilor se va materializa curând într-un model de serie, dar ne așteptăm ca în 2019 cel târziu să vedem la unul din marile saloane moto conceptul unei motociclete Honda alimentate cu hidrogen.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account