Ingineri francezi inventează vesta cu climă controlată

Doi ingineri din Toulouse au venit cu ideea unui sistem de încălzire și răcire pentru motocicliști, montat într-o vestă.

Motociclismul este unul dintre cele mai plăcute moduri în care să-ți petreci timpul, în general, dar vara ți-e cald, iarna ți-e frig. Câteodată ți-e foarte cald, alteori îngrozitor de frig. Și asta limitează timpul pe care îl petreci pe două roți.

Plecând de la această problemă, start-up-ul francez Chill Ride a creat o vestă cu climă controlată, care te poate răcori pe timp de vară și încălzi pe timp de iarnă.

Ideea i-a venit acum câțiva ani unui tânăr inginer motociclist, David Stas. Deși existau deja câteva sisteme, mai ales de încălzire, omul a hotărât să creeze un sistem care să poată să încălzească și să și răcească, inițial ca să îl folosească el. Apoi și-a dat seama că sistemul ar putea fi bun și pentru alți rideri.

Alături de un alt inginer, Arthur Bataille, s-a apucat de antreprenoriat și a creat un prototip. Arthur Bataille explică: „Vesta este din material textil în strat dublu, în care este integrat un circuit hidraulic. Fluidul din sistem poate încălzi, dar efectul poate fi și inversat, ceea ce este mai complicat, pentru a face răcoare.”

Cu o unitate de comandă fixată pe ghidonul motocicletei și o alta montată pe furcă, legată de baterie, utilizatorii vor putea face temperatura să varieze între 18 și 38 de grade Celsius. În aproximativ trei săptămâni, 15 beta-testeri vor fi echipați cu această inovație tehnologică pentru a o testa. „Astfel, vom putea îmbunătăți sistemele de fixare în funcție de modelele de motocicletă și vom testa prototipul în teren”, continuă cofondatorul acestui start-up, unde lucrează deja șase persoane.

În paralel, s-a lansat o operațiune de finanțare pe platforma Kickstarter, unde motocicliștii interesați pot precomanda vesta la un preț preferențial (699 euro), termenul de livrare fiind fixat peste un an. Acest proiect le va permite celor de la Chill Ride să treacă în faza de industrializare.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account