Inventator patenteaza kit de macheta moto la scara 1:1

Un inventator britanic a creat si patentat primul kit de macheta moto la dimensiuni naturale.

kitbike

Peter Manning, din Somerset, Anglia, a inceput sa produca un kit de plastic turnat in vid, bazat pe designul unui Harley-Davidson Duoglide din 1962, dar fara insemnele Harley.

Inventatorul englez a declarat pentru MCN: „Va fi foarte interesant de construit pentru clienti si e un accesoriu foarte frumos de pus intr-un studio sau in living. Este suficient de usor sa poata fi agatat pe perete.”

Kitul necesita circa 23 de ore pentru asamblare si inca 10 ore pentru vopsire si cantareste circa 16 kg. Se asambleaza in mare parte cu adeziv, unele sectiuni fiind prinse cu suruburi, pentru facilitarea demontarii partiale in vederea transportului, daca e nevoie.

kitharley

Manning l-a proiectat astfel incat un om sa se poata aseza pe sa, fara ca structura de plastic sa-i suporte greutatea.

Inventatorul in varsta de 60 de ani a spus ca aceste kituri sunt gata pentru intrarea in productia de serie si ca vor costa 525 de lire sterline (circa 700 de euro). Clientii pot sa se inscrie pe liste pe www.fullsizekits.com si vor putea depune avansuri incepand din aprilie 2015.

Manning, care a avut mai multe motociclete Harley-Davidson de-a lungul timpului, a avut ideea acestui kit intr-un moment in care nu avea motocicleta si voia sa ii inspire fiului sau aceasta pasiune. „Fiul meu avea cinci sau sase ani pe atunci si am vrut sa facem o motocicleta, asa ca am facut una in marime naturala. Am gasit-o in garaj cand m-am mutat si m-am gandit <<asta ar putea fi o idee interesanta>>”.

Manning a lucrat timp de doi ani la punerea in aplicare a ideii si a obtinut fonduri de la o companie de investitii pentru a o produce in serie.

Englezul a adaugat: „A fost foarte placut sa lucrez la acest proiect si sper ca, in viitor, sa pot crea si alte modele de motociclete.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account