Kawasaki pregătește un Ninja ZX-4R, pe care l-am putea avea și în Europa!

Potrivit jurnaliștilor japonezi, lansarea unui Kawasaki ZX-4R este aproape sigură! Mai multe patente depuse de Kawasaki încă din anul 2019, ilustrează deja această motocicletă, iar în acestea scrie negru pe alb că designul este preferabil a fi aplicat unui vehicul motorizat de un propulsor de 400 cmc, cu patru cilindri.

În 2022, Kawasaki lansa exclusiv pe piețele asiatice modelul Ninja ZX-25, cu o capacitate de 249.8 cmc și o putere de 50 de cai, la 15.500 rpm. Motocicleta s-a bucurat, evident, de succes, și nu puțini europeni și-au dorit-o. Cine a avut ocazia să se dea cu o motocicletă de 250 sau 400 cmc, produsă în anii `80 sau `90 știe despre ce vorbim.

Kawasaki ZX-25R

Actualul Kawasaki ZX-25R ar putea da naștere unei mici rachete, ZX-4R.

Agilitatea și apetența lor pentru turații înalte te fac să te crezi aproape instantaneu într-un pilot de curse, transformând orice ieșire într-o experiență adrenalitică. Personal, am avut ocazia să testez o Honda CBR400, cumva ajunsă în România și îmi aduc aminte și acum de experiența entuziasmantă pe care am trăit-o. Chiar dacă era la a doua tinerețe…

Patentul invocat de jurnaliștii japonezi

Patentul invocat de jurnaliștii japonezi…

Revenind la posibilul Kawasaki ZX-4R, simulările pe calculator indică faptul că acesta va împărți majoritatea componentelor cu fratele său mai mic. Vorbim despre cadrul tubular din oțel, bascula în stil banană și carenaje. A propos de carenaje, părțile inferioare ale acestora sunt proiectate în așa fel încât să aducă aer în zona alternatorului, amplasat pe partea stângă și a ambreiajului, regăsit pe dreapta, existând un sistem de răcire cu o serie de canale interne.

Tot potrivit surselor din ”patria mamă” a lui Ninja, nasul și farul vor împrumuta aspectul regăsit pe cea mai nouă generație de ZX-10R, la pachet cu o schemă coloristică inspirată de ZXR750. Rezultatul final promite să fie atât de bun, încât sperăm că nimeni nu va mai fi tentat să dea vreo spargere, pentru a-și cumpăra a motocicletă. De ce spunem asta? După cum poți citi aici, un tânăr vietnamez chiar a făcut-o, având judecata întunecată de un ZX-10R de care a apucat să să bucure doar o zi.

Puterea unui astfel de exemplar de ZX-4R ar putea ajunge la 80 de cai, iar cuplul la 35 Nm. Este posibil ca și Kawasaki, ținând cont de aceste cifre, dar și de interesul cu care se vorbește în Europa despre noua variantă de Ninja, să își asume complicatul proces de omologare al ZX-4R pentru țările europene. Astfel, vom vedea acest nume și în România și nu doar pe site-urile de dezmembrări, unde se pot găsi câteva exemplare din anii `90.

foto: via MCN

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account