Kawasaki vrea să ducă inteligența artificială pe motociclete la următorul nivel

De curând, purtătorii de cuvânt Kawasaki au anunțat că se lucrează la o serie de sisteme avansate de inteligență artificiale pentru noile generații de motociclete din Akashi.

kawasaki-ai

Conform producătorului nipon, acesta se află în plin proces de dezvoltare a următoarei generații de motociclete care pot „evolua împreună cu motociclistul” prin intermediul tehnologiei de comunicații și al inteligenței artificiale.

Se pare că următoarele generații de motociclete din Akashi vor fi dezvoltate folosind un sistem denumit „Emotion Generation Engine and Natural Language Dialogue System”, o tehnologie care îi va permite riderului să comunice cu motocicleta, acest sistem putând interpreta emoția din vocea interlocutorului.

Ideea acestui sistem este de a „deschide ușa către o nouă lume a experiențelor incredibile pe două roți”, oferind riderului „sfaturi pertinente pentru a spori plăcerea pilotajului” sau prin transmiterea de informații utile. Folosind sistemele electronice ale motocicletei, sistemul ar putea și să schimbe în timp real setările motocicletei în funcție de nivelul de experiență, abilitățile și stilul de pilotaj ale celui de la ghidon.

Deși această tehnologie este încă în faza de concept, scopul celor de la Kawasaki este de a realiza această tehnologie care creează o relație între pilot și motocicletă, aceasta din urmă pliindu-se perfect pe nevoile și preferințele riderului pentru o călătorie pe două roți cât mai plăcută.

Pe de altă parte, un astfel de sistem s-ar putea dovedi ca fiind prea intruziv și potențial enervant atunci când pilotul vrea pur și simplu să-și facă de cap. Rămâne de văzut.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account