KTM a prezentat modelul 2023 al 890 Adventure R

Proaspăt lansatul KTM 890 Adventure R propune o serie de upgrade-uri tehnice, venind cu un look dar și cu performanțe „extrase” din lumea curselor de rally-raid.

Astfel, motocicleta se distinge printr-un nou rezervor și un nou carenaj, aripa înaltă, permisivă pentru off-road, un parbriz jos și un scut masiv pentru motor. Toate acestea sunt menite să ofere pilotului ergonomie și protecție în segmetele tehnice de off-road, sporind și agilitatea motocicletei. Dar, nu este neglijată nici protecția aerodinamică și confortul atunci când trebuie să stai mult timp în șa.

Setarile suspensiilor sunt inspirate după  KTM 450 Rally, pe față lucrând o furcă WP Xplor complet reglabilă, iar pe spate un amortizor WP progresiv.

Deși este gândită pentru cele mai dure aventuri în off-road, 890 Adventure R beneficiază de un bord TFT de 5 inch, color, de ultimă generație. Este posibilă navigarea turn by turn, putându-se selecta destinația direct din meniul motocicletei, ba chiar și efectua apeluri telefonice.

Sistemul ABS a fost upgradat cu un nou modulator, fiind nu doar mai senzitiv ci și mai ergonomic de utilizat, simplificându-se operarea funcțiilor acestuia. Modul Offroad gestionează implicit și sistemul ABS, apărând și un mod Rally.

KTM a profitat de capacitățile „creierului” electronic al motocicletei pentru a dezvolta un Demo Mode. Acesta este funcțional pentru primii 1.500 de kilometri de pe odometrul motocicletei, pentru ca apoi proprietarul să poată alege ce opțiuni să aleagă. Pentru că, la acest capitol, Adventure R este garnisit cu opțiuni, gândite pentru o varietate de modalități de utilizare a motocicletei.

De menționat și șaua dintr-o singură piesă, dintr-un material rezistent, ușor mai îngustă decât restul caroseriei, pentru a facilita mișcările de pilotaj, dar și a reduce uzura acestei părți a motocicletei. Schema grafică a fost „revitalizată” pentru 2023, semnalizându-i instantaneu privitorului că este vorba despre un model „R”, cât despre semnalizări, acestea integrează lumini tip LED.

foto: KISKA GMBH, Rudi Schadler

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account