Marquez nu se întoarce în 2020, Iannone suspendat 4 ani!

Ultimele știri venite din lumea Motomondialului nu sunt de bun augur pentru Marc Marquez, care a anunțat că nu va reveni în șaua motocicletei până în 2021, și nici pentru Andrea Iannone, care a primit sentința finală în cazul de doping – una foarte aspră.

Faptul că Marc Marquez nu se va alinia la start în MotoGP nici în ultimele două curse ale sezonului nu este o mare surpriză. Dar a devenit oficial în momentul în care multiplul campion mondial a făcut anunțul pe rețelele sociale.

„Nu voi mai alerga în acest sezon. După ce am evaluat evoluția brațului împreună cu medicii și cu echipa, am hotărât că cea mai bună opțiune este să revin anul viitor. Acum este momentul pentru a continua procesul de recuperare. Vă mulțumesc pentru mesajele de susținere, de-abia aștept să mă întorc în 2021”, a spus Marquez.

Apoi a venit și comunicarea oficială din partea HRC. Nu era o mare noutate, se cam știa de ceva vreme că Marc nu avea să mai participe la curse în acest sezon. După căzătura teribilă de pe 19 iulie de la Jerez, în Marele Premiu al Spaniei, după operația de pe 21 iulie, apoi încercarea de a reveni în competiție pe 25 iulie a urmat a doua intervenție pe 3 august, pentru a înlocui placa instalată inițial. Marquez a început apoi un lung proces de recuperare, care se pare că nu s-a încheiat încă. Există și zvonuri despre necesitatea unei a treia operație.

Doctorul Claudio Costa, fondatorul Clinica Mobile, a declarat pentru Moto.it că, dacă e vorba de o simplă recuperare mai dificilă, sunt toate șansele să-l vedem pe Marc la start cu forțe proaspete la începutul sezonului 2021. Dar, dacă va fi nevoie de o a treia intervenție (care ar fi deja tardivă, conform doctorului Costa), nu este deloc exclus ca Marc să rateze cel puțin prima parte a sezonului 2021, căci ar trebui să înceapă recuperarea de la zero pentru o zonă deja foarte afectată de accidentare și de intervențiile repetate ulterioare.

O știre care a zguduit mai tare Motomondialul a fost descalificarea lui Andrea Iannone pentru o perioadă de patru ani, pentru doping. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a acceptat recursul făcut de WADA (Agenția Mondială Antidoping), înăsprind pedeapsa, în loc să o îmblânzească, așa cum ceruse italianul, prin avocatul său. Inițial, Iannone fusese suspendat până la finalul lunii iunie 2021, deși se dovedise negru pe alb că fusese vorba de o contaminare a alimentelor și nu de o dopare intenționată.

Dar s-a implicat și WADA și totul a luat o turnură politică, așa că Iannone își vede cariera distrusă definitiv: este destul de greu de imaginat că ar reveni după o absență de patru ani. O veste șocantă pentru pilotul italian și pentru Aprilia, care a crezut în el și l-a susținut, evitând să angajeze alt pilot pe termen lung în locul său.

Ce va face Aprilia acum? Cu siguranță îl va contacta pe Andrea Dovizioso, care chiar zilele trecute se hotărâse să se ocupe de motocros în 2021. Îți va schimba Dovi planurile? Pentru a-l convinge este nevoie de un proiect solid, cu garanții tehnice clare și posibilitatea de dezvoltare a motocicletei în timpul sezonului. Nu ar trebui să fie o problemă salariul pilotului, căci pe Dovi nu par să-l intereseze foarte mult banii, cât de un proiect solid, care nu există deocamdată. Cal Crutchlow a ales deja să fie pilot de teste pentru Yamaha de la anul. Apoi mai este Jorge Lorenzo, un nume mare, dar, așa cum a declarat chiar Massimo Rivola, șeful Aprilia Racing, zilele trecute, angajarea lui Lorenzo ar însemna un risc enorm: Jorge pare să-și fi intrat foarte bine în rolul de pilot „pensionar”, care vrea să se bucure de viață, nu să se lupte la baionetă pe pistă, eventual cu o motocicletă vizibil inferioară celor ale adversarilor. Viitorul în MotoGP nu este deloc roz pentru producătorul din Noale.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account