Noul Vespa GTV: cel mai performant scuter din istoria mărcii

Vespa GTV a fost lansat în 2006 și a reprezentat mereu modelul clasic în gama acestui producător, grație farului plasat pe aripa roții față. Sau, „faro basso”, după cum spun italienii.

Noul model, prezentat în această lună la EICMA păstrează liniile clasice de design Vespa, dar primește și accente sportive și dotări de ultimă oră.

Propulsorul monocilindric 300 hpe  (High Performance Engine) are patru supape, este răcit cu lichid și alimentat prin injecție electronică. Produce 23.8 cai putere, iar italienii spun că este cel mai performant motor instalat vreodată pe o Vespa.

„Beige Avvolgente Opaco” se numește schema de culoare aleasă de către Vespa. Iar aceasta contrastează într-un mare fel cu elementele portocalii de pe caroseria scuterului. Pe locul pasagerului se află o husă care se poate detașa și care aduce aminte de carenajele scuterelor Vespa folosite la curse. Italienii ne asigură că este loc berechet pentru două persoane pe GTV.

Farul este full LED, iar bordul a fost digitalizat, putându-se utiliza sistemul de conectivitate smartphone Vespa MIA. Cu trei fante orizontale de „aerisire”, micul și agresivul ca aspect carenaj portocaliu are o clară notă racing, la fel ca și șaua în două culori.

În centrul carenajului anterior, deasupra farului, tronează inconfundabila „cravată” Vespa. Aceasta este și mai vizibilă datorită canelurilor longitudinale. Negrul mat folosit pentru vopsirea fantelor de aerisire, manere și scărițe pasager sau capacul evacuare face ca atunci când este privit din dreapta, GTV să capete o semnătură vizuală distinctivă. Ceea ce nu însemnă că privit din alte unghiuri ar arăta mai puțin atractiv. Nivelul finisărilor este la superlativ.

Scuterul vine cu sistem keyless, pornire la buton, sistem ASR de control electronic al tracțiunii și sistem ABS.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account