Polaris cumpara Brammo

Grupul american Polaris a finalizat pe 15 ianuarie achizitia companiei Brammo, renumita pentru dezvoltarea proiectelor de motociclete electrice.

01-brammo-polaris

Compania Brammo a fost fondata in 2002 si are sediul in localitatea denumita sugestiv Talent, din statul Oregon. Principalul domeniu de activitate al celor de la Brammo este cercetarea in domeniul tehnologiilor de propulsie electrica pentru vehiculele cu doua roti. Unele dintre cele mai remarcabile produse rezultate in urma cercetarii inginerilor de la Brammo au fost modelele de motociclete electrice Enertia si Empulse.

Interesul celor de la Polaris in domeniul propulsiei electrice a fost evident atunci cand americanii au realizat pentru prima data o versiune electrica a ATV-ului side-by-side, Ranger. Apoi Polaris a cumparat Global Electric Motorcars de la Chrysler. Incepand cu 2011, Polaris a inceput sa investeasca in Brammo, suma la care s-a ajuns pana cum fiind de 9,5 milioane de dolari.

Cei de la Polaris au de gand sa utilizeze tehnologia de acumulatori Brammo cu ioni de litiu, care include pachetul de acumulatori Brammo Power, vazut deja pe Empulse si Enertia si tehnologiile de management electronic al propulsiei dezvoltate de oamenii din Oregon. Incepand cu a doua jumatate a lui 2015, Polaris va incepe sa produca motociclete electrice in fabrica sa din Spirit Lake, Iowa, folosind tehnologia Brammo.

Un zvon care circula pe net spune ca cei de la Polaris investesc atat de mult in domeniul motocicletelor propulsate electric pentru a veni cu un concurent redutabil pentru primul Harley-Davidson electric, LiveWire.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account