Price conduce după prima etapă de Dakar, Mani pe primul loc la Original by Motul

S-a încheiat prima etapă a celei de a doua ediții de Dakar disputată în Arabia Saudită, cu Toby Price dând tonul la categoria Moto, în timp ce al nostru Mani Gyenes se ține bine, pe primul loc la categoria Original by Motul.

Etapa de astăzi, între Jeddah și Bisha, i-a dus pe concurenți pe un traseu plin de provocări la capitolul navigație, cu o secțiune de legătură de 345 km și o probă specială de 277 km – jumătate nisip, jumătate pământ bătătorit și pietriș.

Concurenții au luat startul în ordinea finișului prologului de ieri – o etapă scurtă și rapidă, cu startul și finișul în Jeddah. Astfel, Ricky Brabec, câștigătorul etapei de anul trecut, a avut ingrata sarcină de a deschide traseul, urmat de coechipierul său de la Honda, Joan Barreda. Cei doi s-au rătăcit puțin încă de la începutul probei speciale, iar din urmă au venit puternic mai mulți rideri. Inițial, Xavier de Soultrait părea să domine, aflat anul acesta la ghidonul unei motociclete Husqvarna. Apoi a tras tare Toby Price, pe KTM, uriașul australian adjudecându-și victoria de etapă cu un parcurs impecabil. Dar în spatele său s-au ținut bine Kevin Benavides (Honda) și Matthias Walkner (KTM), cei doi aflându-se la 31, respectiv 32 de secunde de lider.

Marii perdanți ai primei etape au fost Ricky Brabec (locul 24, la peste 18 minute de lider), Joan Barreda (locul 22, peste 15 minute distanță) și chilianul Pablo Quintanilla (locul 20, peste 15 minute față de Price). Cei trei vor fi nevoiți să atace în speciala de mâine, altfel riscă să rămână prea mult în urmă deja din prima jumătate a raliului.

Prima zi „adevărată” de Dakar a venit și cu primele abandonuri, cel puțin opt rideri fiind în situație de abandon, majoritatea din cauza unor accidentări.

Sătmăreanul Mani Gyenes, care concurează din nou la categoria Original by Motul (unde se aleargă fără asistență tehnică), a avut parte de două zile excelente la Dakar, deși sosea la Jeddah bântuit din nou de accidentări recente. Ieri, în Prolog, Mani a mers foarte bine, fără greșeli, terminând pe locul 33. Astăzi, pilotul român și-a continuat parcursul impecabil, terminând al 34-lea, în fața unor nume răsunătoare, precum multiplul campion mondial la enduro David Knight (aflat, ce-i drept, la prima participare la Dakar).

Mani conduce în clasamentul clasei Original by Motul, cu aproape 5 minute avantaj față de experimentatul ceh David Pabiska, și puțin peste 5 minute față de lituanianul Arunas Gelazninkas. Pilotul din Satu-Mare încearcă să-și păstreze titlul câștigat anul trecut la această categorie – cea mai încercată clasă a celui mai greu raliu din lume.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account