Rossi, după Marele Premiu al Argentinei: „Nu am câștigat eu, mai era și Marquez?”

Rossi s-a simțit foarte bine după performanța de ieri, din Marele Premiu al Argentinei, unde a luat un excelent loc doi, învingându-l fără drept de apel în luptă directă pe Andrea Dovizioso.

Doctorul nu mai ajunsese pe podium din iulie 2018, dar ieri a reușit un superb loc doi în Argentina și a împlinit astfel al 24-lea an consecutiv în care ia podiumuri în Motomondial.

„Sunt foarte mulțumit, e un rezultat foarte important pentru mine și pentru Yamaha. Nu mai ajunsesem pe podium din Germania, anul trecut; aș fi putut să ajung pe podium în ultimele două curse din 2018, dar am căzut. Acesta este un podium foarte important, am lucrat foarte bine tot weekendul. În boxă sunt foarte mulți tehnicieni japonezi și italieni: lor le dedic acest rezultat, venit după o luptă frumoasă cu Dovizioso,” a declarat Vale.

Cum a fost lupta cu Dovi?

„Am încercat să nu greșesc nici măcar un centimetru, pentru că Dovi este regele revenirilor: dacă ratezi trasa chiar și cu 5 centimetri, te depășește înapoi. Am făcut o frânare frumoasă, i-am închis ușa, am reușit să țin trasa bună și am ajuns înaintea lui la finiș.”

Marquez (căuia, la finalul cursei, înainte de podium, Rossi i-a strâns mâna și l-a felicitat) a fost, însă, de neatins, nu?

„Ce, el a câștigat, nu eu? Eu nici măcar nu l-am prea văzut….  Concluzia e că trebuie să ne străduim mai mult.”

Care a fost diferența față de Ducati?

„Diferența în ultimele tururi a fost, probabil, dată de pneuri: el avea pneul soft, eu mediu. Noi am lucrat cu cel mediu tot weekendul și pneul meu a fost constant până la finiș, în timp ce el a avut mai multe probleme la final. A fost o bătălie frumoasă.”

La început erați un grup mare.

„Da, dar a fost frumos să ne distanțăm, încet-încet. Vedeam pe plăcuța arătată de la boxe „blestematul” număr 5, care însemna că erau cinci piloți în spatele meu… Printre ei era și Morbidelli, cu care m-am luptat frumos: a fost tare, chiar dacă la final a greșit.”

Apoi ce s-a întâmplat?

„Puțin câte puțin, eu și Dovizioso am reușit să ne distanțăm, apoi am văzut pe plăcuță 4, apoi 3, în cele din urmă ne-am luptat doar noi doi.”

Și așa se fac 24 de ani de când urci pe podium în cel puțin o cursă.

„Ieri am văzut pe Instagram un videoclip cu prima mea cursă în Motomondial: imaginile erau alb-negru…”

La cel nivel crezi că este Yamaha?

„Cred că depinde de la o pistă la alta, în funcție și de cât de în formă e pilotul, cum lucrează echipa… E o provocare grea, avem multe de făcut, dar lucrăm bine.”

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account