Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv s-a pronunțat: penalizarea lui Rossi rămâne în vigoare

TAS a respins contestația lui Rossi care cerea să se reducă sau să se anuleze penalizarea decisă de Direcția de Cursă după incidentul de la Sepang. Rossi va pleca din ultima linie a grilei duminică.

gp-argentina-2015-20

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a confirmat cele trei puncte de penalizare primite de Rossi după incidentul cu Marquez de la Sepang, care în combinație cu punctul pe care îl mai avea deja la activ italianul, îl vor obliga să plece din ultima linie a grilei în cursa de duminică, în care va trebui să-și apere avantajul de 7 puncte pe care îl are în clasamentul general față de Jorge Lorenzo.

Iată cum sună decizia:

„Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv respinge cererea lui Valentino Rossi de suspendarea deciziei comisarilor FIM din 25 octombrie 2015. Drept consecință, decizia comisarilor de a-l penaliza cu 3 puncte pe Valentino Rossi ca urmare a incidentului cu Marc Marquez din timpul Marelui Premiu al Malaeziei, disputat pe 25 octombrie 2015, rămâne în vigoare și Valentino Rossi va lua startul în următoarea (și ultima) cursă a sezonului, care se va alerga la Valencia, în Spania, pe 8 noiembrie 2015, de pe ultima poziție a grilei de start.

[…]

Procedura de arbitraj este încă în curs și o decizie finală în legătură cu corectitudinea sancțiunii aplicate de comisarii FIM va fi luată într-un moment ulterior.”

Pe 2 noiembrie, și Jorge Lorenzo a depus o Cerere de Intervenție pentru a participa în acest caz arbitrat de TAS, dar cererea sa a fost respinsă. Cu toate acestea, arbitrul TAS, după o consultare cu părțile, a permis prezentarea unei declarații scrise din partea avocaților lui Jorge Lorenzo.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account