Triumph Street Triple R 2020: naked cu aromă de Motomondial

Roadsterul de cilindree medie de la Triumph, Street Triple R, se înnoiește pentru 2020. Are aceeași putere maximă, dar promite mai multe performanțe și un plus de rafinament, la un preț foarte interesant.

Triumph anunțase deja de săptămâna trecută că pregătește completarea gamei Street Triple, prin adăugarea verigii lipsă între versiunea de bază S și cea de top RS. Noul Triumph Street Triple R 765 va înlocui modelul precedent, păstrând aceeași putere maximă, în ciuda omologării cu norma de poluare Euro-5. Motorul cu trei cilindri în linie va dezvolta 118 CP la 12.000 rpm, cu un cuplu maxim de 77 Nm la 9.400 rpm.

Motorul a fost dezvoltat folosind experiența acumulată în Moto2, obținând un răspuns mai prompt și mai lin la accelerare, grație diminuării inerției componentelor în mișcare cu aproximativ 7%, favorizând astfel dezvoltarea cuplului la regimuri joase și medii.

Alte îmbunătățiri au fost efectuate la nivelul sistemelor de admisie și de evacuare, care au determinat și un nou sunet al evacuării, mai agresiv și mai plin de caracter. Și transmisia moștenește modificările efectuate pe variante de top RS, cuplările treptelor fiind mai line și primele două rapoarte fiind scurtate.

Și la capitolul ciclistică, Street Triple R se poziționează fix între S și RS. Sistemul de frânare propune etriere monobloc Brembo M4.32 cu prindere radială (Brembo M50 cu pompă MCS pe RS, Nissin cu două pistonașe pe S) cu o altă compoziție a plăcuțelor de frână față de modelul precedent, pentru o senzație îmbunătățită la apăsarea manetei de frână.

Furca este inversată cu jambe de 41 mm, Showa BPF, iar amortizorul are aceeași marcă. Pneurile cu care vine modelul din fabrică sunt Pirelli Diablo Rosso III.

Pentru modelul 2020, Street Triple R are quickshifterul Triumph Shift Assist Up&Down, trei moduri de pilotaj selectabile de la ghidon (Road, Rain și Sport), bord LCD și controlul tracțiunii. Modul Rain limitează puterea la 100 CP și oferă un răspuns deosebit de lejer la accelerare.

Estetic, Street Triple R primește toate modificările introduse deja pe RS, cu o siluetă mai rafinată și detalii mai exclusiviste, precum farurile cu LED. Foarte interesant este prețul, anunțat la 9.700 de euro pe piața din Italia, o reducere de 800 de euro față de modelul precedent. Față de dotările aceluia, se pierde doar bordul TFT în favoarea unuia mai simplu, mixt analogic/digital cu LCD. Există și o versiune LRH, cu suspensie joasă și șaua la 780 mm de sol. Triumph Street Triple R va fi disponibil în culorile Sapphire Black și Matt Silver Ice la importatorul Motoboom.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account