Yamaha investește într-un start-up de biotehnologii de captare a dioxidului de carbon din atmosferă

Yamaha Motor a anunțat astăzi că a făcut o investiție în Andes Ag, Inc., un start-up cu sediul în Statele Unite al Americii, care efectuează cercetări în domeniul tehnologiilor ce elimină dioxidul de carbon din atmosferă.

Investiția de 100 de milioane de dolari este prima realizată prin Fondul Yamaha Motor Sustainability, înființat în iunie anul trecut. Acesta a fost special creat pentru a investi în companii aflate la început de drum în domeniul combaterii schimbărilor climatice. Investiție în Andes a fost posibilă prin intermediul companiei Yamaha Motor din Silicon Valley, Yamaha Motor Ventures (YMV), o filială cu capital de risc corporativ a Yamaha Motor Company.

Andes cercetează metode de utilizare a microorganismelor naturale pentru a stoca în mod durabil CO2 atmosferic în sol. Platforma de livrare a companiei folosește semințele ca un mediu sigur pentru microorganisme. Pe măsură ce microbii se dezvoltă în combinație cu culturile (de exemplu, porumb, soia și grâu), ei convertesc CO2 atmosferic în compuși minerali care captează și depun permanent carbonul în sol, generând credite de eliminare a dioxidului de carbon, validate prin eșantionarea solului.

În noul Plan de management pe termen mediu (2022–2024) anunțat în februarie 2022, Yamaha Motor a făcut din consolidarea eforturilor sale de sustenabilitate o temă centrală, pe lângă strategiile de creștere și de consolidarea a fundațiilor de management pe care compania le-a urmat până în prezent. Yamaha Motor explorează noi tehnologii și modele de afaceri care contribuie la sustenabilitate pentru a accelera atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de carbon.

Scopul acestei investiții este de a dobândi mai multe cunoștințe despre creditele/compensele de carbon și despre sursele naturale pentru o eliminare scalabilă a carbonului care să poată fi aplicate în agricultură.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account