Cum arată conceptul Tesla Cyberbike și cum am încercat să „construim” și noi unul!

Tesla Cyberbike este un concept care circulă în aceste zile pe Internet, stârnind un oarecare interes.

Conceptul nu vine din birourile designerilor Tesla, nu este o creație a unui fan înfocat sau a vreunui designer vizionar rebel și independent, așa cum e Kardesign. Nu, Tesla Cyberbike nu este nici măcar imaginată și desenată de om. Ironic, la fel s-ar putea spune și despre Tesla Cybertruck, dar, motocicleta pe care acesta a inspirat-o chiar este opera unei… Inteligenței Artificiale!

Programul folosit se numește Midjourney și are darul de a transforma textul primit în imagini. Din fericire, lui Midjourney nu i s-a „năzărit” să deseneze într-o bună zi acest concept, ilustrat printr-o bogată serie de imagini randate, ci a primit această sarcină din partea oamenilor de la Yanko Design. Aceasta este o revistă online de design, cu un mare succes la publicul de profil.

Așadar, cei de la Yanko Design spun că au prezentat Inteligenței Artificiale câteva schițe generice cu motociclete după care au însărcinat-o să „creeze o motocicletă electrică inspirată de Tesla Cybertruck”. După cum vedea mai încolo, lucrurile nu se prezintă chiar atât de simplu, întrucât același lucru l-am făcut și eu și nu pot spune că a ieșit ceva atât de cool precum seria de imagini pe care o prezentăm aici.

Cei de la Yanko Design spun că Midjourney este o extraordinară unealtă pentru creativi, chit că nu stă prea bine la capitolul tehnică. Nu doar că unele concepte nu au scărițe, dar componente precum motorul sau transmisia sunt tratate superficial, iar designul angular al Cybertruck este într-atât de mult literă de lege încât e menținut și când e vorba despre cauciucuri. Dar, nici nu ar fi corect să pretindem asta, ținând cont de caracterul profund vizual al programului.

Mai departe, designerii Yanko s-au „jucat” cu blocul optic, iar rezultatele, sunt, trebuie să recunoaștem impresionante. Specialiștii în design au apreciat simetria și bogăția de detalii din jurul farurilor, după care au cerut și un tablou de bord, care surpriză, a ieșit cu un aspect destul de clasic, chit că programul nu poate încă genera texte pe contextul cerut, așa cum ar putea deja Nvidia cu Inteligența Artificială eDiff-I.

Concluzia celor de la Yanko este că programe precum Midjourney pot genera în câteva minute concepte cărora artiștilor grafici le-ar lua ore sau zile. Este o unealtă ideativă spun ei și nu sfârșitul artei umane, așa cum se tem unii, oameni, cel mai probabil din rândul amatorilor de conspirații.

Un soi de glob de cristal în care motociclistul viitorului va putea privi pentru a ghici ce îl așteaptă la capătul călătoriei.

Ei bine, mi-am făcut curaj, am găsit https://discord.com/  pe Internet, cumva am reușit să îmi fac cont și am regăsit un soi de platformă ce combină în opinia mea mIRC-ul cu Facebook-ul. E organizată pe canale și odată ce am găsit comanda „/imagine”, am observat că poți să dai drumul la treabă pe bune, adică să te dezlănțui din punct de vedere al imaginației.

Din păcate, imaginarul colectiv, cel puțin pe canalul newbies nu e tocmai spectaculos, multe randări fiind axate pe vase de toalete suspendate în nori și dl. Putin încarcerat, ceea ce, să recunoaștem, e o idee bună.

Gândește-te că îți poți imagina orice. Vei vedea că nu e deloc ușor așa că să nu te miri dacă întâlnești texte precum „robot woman working at a computer sitting in a full-length office with a golden YouTube button hanging on the wall :: cyber punk”. Da, imaginile sunt drăguțe.

În ce mă privește, am reușit să creez un soi de avion de vânătore utopic rugând frumos A.I-ul să își imagineze „WWII fighter plane mixes with modern jet” și  am fost absolut impresionat de rezultat. Ce m-a frapat a fost cum s-a gândit A.I. să combine un motor radial cu o turbină, cum a combinat o aripă delta cu una eliptică. Cât despre fuselaj, aș putea spune că programul s-a achitat cu brio de sarcină, întrucât, dacă te gândești la combinația între un avion de vănătoare din al Doilea Război Mondial și unul actual, în mod logic rezultă un profil caracteristi avioanelor din anii`50!

Motocicleta asta este atât de avansată tehnologic încât oglinzile stau suspendate în eter, urmând-o, oriunde s-ar duce. Pentru a nu fi furată însă, ea are un soi de belciug sub motor, foarte convenabil atunci când vrei să o legi de un stâlp.

În mod ironic, mult mai puțin succes am avut cu motocicleta inspirată de Cybertruck. Am tastat și eu curios „Tesla Motorcycle based on the Tesla Cybertruck concept” și a ieșit un soi de Cybertruck de jucărie, pe care nici nu am reușit să îl salvez. Am adăugat și „with two wheels please” și a ieșit ce se poate vedea.

E clar, trebuie să mai butonez prin A.I. cât mai pot, pentru că îmi va expira contul tip trial.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account