Yamaha MT-09 ajunge la a treia generație: agresivă ca aspect, complexă ca și ergonomie și electronică

La zece ani de la lansarea MT-09, Yamaha prezintă a treia generație a popularului naked. Rupând-o cu designul japonez clasic, agresiva MT-09 a devenit rapid una dintre cele mai de succes motociclete din istoria Yamaha.

Pentru aniversarea unui deceniu de producție, MT-09 a fost complet restilizat, aspectul inspirându-se nici mai mult și nici mai puțin decât din cel al crosserelor YZ.

Dar, pentru că MT-09 a fost întotdeauna o motocicletă pentru care funcționalitatea a contat cel mai mult, ea nu se dezminte nici acum, scopul acestei abordări fiind cel de-a permite riderului o mai mare libertate de mișcare. La fel ca pe un motor de cross. Tot în acest scop, șaua pilotului a fost separată de cea a pasagerului.

Triunghiul ghidon – șa – scărițe a fost modificat și el, ghidonul fiind plasat mai jos și ajustabil pe două poziții, unghiul de bracaj crescând ușor, inclusiv grație noului rezervor. Scărițele sunt cu 30.6 mm mai în spate și cu 9.5 mm mai sus, fiind și ele ajustabile pe două poziții.

Desigur, pedala de frână – acum din aluminiu forjat – și pedala de  – schimbător – cu un vârf mai plat, pentru a reduce mișcarea gleznei  – au fost reproiectate, existând în continuare un quickshifter, dar și acesta ajunga la a treia generație.

Rezultatul este că acum pilotul poate adopta o varietate de stiluri atunci când se dă cu MT-09, roata față rămânând însă permanent încărcată.

Revenind la latura estetică, farul LED a fost reproiectat, existând o mai mare continuitate între acesta și rezervor, care și el este complet nou. Formele sale agresive sunt posibile doar printr-o nou procedeu de presare. Desigur și codița motocicletei este mai agresivă, la pachet cu un nou stop.

Pe rezervor poate fi găsită o atenție pentru rider și anume o grilă de amplificare acustică, care îmbogățește tonalitatea sonoră caracteristică lui MT-09.

Nu a fost lăsată deoparte nici partea de „comunicare” cu cel sau cea din șa, ecranul TFT color  de  5 inch este nou, cu conectivitate smartphone standard. Există și un nou buton de control pentru navigarea prin meniu, sistemul fiind bazat pe cel regăsit pe Tracer 9 GT+. A propos de Tracer, MT-09 are chiar și cruise control.

Tot la capitolul noutăți caracteristice noii generații, unitatea de măsurare inerțială a fost îmbunătățită, există un sistem Back Slip Regulator – care oferă asistență atunci când roata spate tinde să se blocheze pe frânările de motor puternice, plus două moduri de condus customizabile, pe lângă Sport, Street Și Rain.

Cilindrul de frână de la Brembo este radial, iar roțile Yamaha SpinForged sunt încălțate cu noile cauciucuri Bridgestone Battlax Hypersport S23 M.

Culorile? Midnight Cyan, Icon Blue and Tech Black.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account